Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Хората, които се хранят сами, трупат повече мазнини

Хората, които се хранят сами, трупат повече мазнини

Хората, които се хранят сами, трупат повече мазнини - изображение

Хората, които се хранят сами, са склонни да развият метаболитен синдром, който води до отлагането на коремна мазнина. Това показват резултатите от проучване на южноевропейски специалисти, съобщава БГНЕС.

Учените са анализирали резултатите от анкета сред над 7 700 участници като са изчислявали колко често те са се хранили сами. Изводите посочват, че хората, които обичат да се хранят без компания, по-често са диагностицирани с метаболитен синдром. Това от своя страна е води до увеличена маса на висцеларните мазнини в организма на тези участници.

Учените са установили, че при мъжете, които поне два пъти на ден се хранят сами, рискът от развитие на синдрома е 64% по-висок от мъжете, които избират да се хранят в компания. Клиничните данни посочват също, че рискът от затлъстяване при силния пол се е увеличил с 45% през последните години.

Рискът от развитие на метаболитен синдром при жените обаче е едва 29%.

Според изследването и самото хранене може да се разглежда като важен фактор, който засяга началото на метаболитния синдром.

Проучването е публикувано в Obesity Research & Clinical Practice.

Статията работи: Велина Неделчева
Снимка: huffingtonpost.comОще по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСнимкиЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноХранене при...ИнтервютаСпортЛайфстайлФизиологияАлт. медицинаЛеченияТестовеСпециалистиДиети