Червеното вино повишава устойчивостта на кожата през лятото

Изследване на специалистите е показало, че в червеното вино и червеното грозде има химични вещества, които ограничават увреждането на клетките в резултат на слънчево изгаряне.
Ултравиолетовите слънчеви лъчи са водещата причина за кожните заболявания, преждевременното състаряване и за рака на кожата. Но флавоноидите в червеното грозде и в червеното вино могат да спрат химичната реакция, която кара клетките да умират и уврежда кожата в резултат на ултравиолетовите слънчеви лъчи.
Засега тези изводи са на базата на лабораторни изследвания. Испанските учени обаче се надяват, че козметичните фирми ще се базират на техните констатации, за да разработят кремове и други продукти за защита от слънчевите лъчи на базата на флавоноидите в червеното вино и червеното грозде.
Червеното вино е част от здравословната средиземноморска диета. Така че изводът на испанските учени показва, че този хранителен режим има още една положителна страна.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БОЧКО СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ SPF 50 75 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Компрес с риванол
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- д-р Иванка Маркова Баева
- 13 кожни образувания, които е добре да се прегледат от специалист
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Най-добрите витамини за коса, кожа и нокти
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Киселица, Дива ябълка
- д-р Емилия Славчева Симеонова
Коментари към Червеното вино повишава устойчивостта на кожата през лятото