Червеното вино повишава устойчивостта на кожата през лятото

Изследване на специалистите е показало, че в червеното вино и червеното грозде има химични вещества, които ограничават увреждането на клетките в резултат на слънчево изгаряне.
Ултравиолетовите слънчеви лъчи са водещата причина за кожните заболявания, преждевременното състаряване и за рака на кожата. Но флавоноидите в червеното грозде и в червеното вино могат да спрат химичната реакция, която кара клетките да умират и уврежда кожата в резултат на ултравиолетовите слънчеви лъчи.
Засега тези изводи са на базата на лабораторни изследвания. Испанските учени обаче се надяват, че козметичните фирми ще се базират на техните констатации, за да разработят кремове и други продукти за защита от слънчевите лъчи на базата на флавоноидите в червеното вино и червеното грозде.
Червеното вино е част от здравословната средиземноморска диета. Така че изводът на испанските учени показва, че този хранителен режим има още една положителна страна.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Откриха първия в Турция център за съхранение и отглеждане на човешка кожа
- 13 кожни образувания, които е добре да се прегледат от специалист
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- д-р Иванка Маркова Баева
- д-р Теодора Цекова Чолакова
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Каламинов лосион
- Алтернативни средства за лечение на атопичен дерматит
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Алтернативно лечение при изгаряне на кожата
Коментари към Червеното вино повишава устойчивостта на кожата през лятото