Шоколадът понижава риска от преждевременно раждане
Бременните жени, които консумират шоколад три пъти седмично, могат да намалят риска от преждевременно раждане наполовина. Това обявиха учени от Америка.
Проучванията на американските учени сочат, че жените, които редовно ядат шоколад или пият такива напитки, са много по-малко застрашени да родят преждевременно, отколкото бъдещите майки, които се притесняват, че ще напълнеят прекалено и ги избягват.
Специалистите обясняват, че много повече са ползите от тъмния, отколкото от млечния шоколад, който съдържа и по-голямо количество захар.
Скоро учени от Швеция установиха, че хората, които са преживели инфаркт и консумират шоколад три пъти в седмицата, намаляват със 70% риска от смърт заради сърдечни заболявания.
Специалистите твърдят още, че консумацията на шоколад през бременността оказва положително влияние върху развитието на детето и на по-късен етап.
Децата, чиито майки са хапвали шоколад често, се смеят повече и са много по-активни.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ПАРТОШУЪР ТЕСТ ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО РАЖДАНЕ
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Бременност и майчинство
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
Коментари към Шоколадът понижава риска от преждевременно раждане