Шоколадът понижава риска от преждевременно раждане

Бременните жени, които консумират шоколад три пъти седмично, могат да намалят риска от преждевременно раждане наполовина. Това обявиха учени от Америка.
Проучванията на американските учени сочат, че жените, които редовно ядат шоколад или пият такива напитки, са много по-малко застрашени да родят преждевременно, отколкото бъдещите майки, които се притесняват, че ще напълнеят прекалено и ги избягват.
Специалистите обясняват, че много повече са ползите от тъмния, отколкото от млечния шоколад, който съдържа и по-голямо количество захар.
Скоро учени от Швеция установиха, че хората, които са преживели инфаркт и консумират шоколад три пъти в седмицата, намаляват със 70% риска от смърт заради сърдечни заболявания.
Специалистите твърдят още, че консумацията на шоколад през бременността оказва положително влияние върху развитието на детето и на по-късен етап.
Децата, чиито майки са хапвали шоколад често, се смеят повече и са много по-активни.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ПАРТОШУЪР ТЕСТ ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО РАЖДАНЕ
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ С ШОКОЛАД 120 мл
ЛИНДА РЕН ДИЕТ СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН С ВКУС НА ШОКОЛАД 500 г
ПРОМОМИЛМЕКС ЧЕРЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ 80 г
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Бременност и майчинство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Брауни с шоколад и ягоди
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Студено мляко с шоколад
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Домашни шоколадови пуканки
Коментари към Шоколадът понижава риска от преждевременно раждане