Шоколадът понижава риска от преждевременно раждане
Бременните жени, които консумират шоколад три пъти седмично, могат да намалят риска от преждевременно раждане наполовина. Това обявиха учени от Америка.
Проучванията на американските учени сочат, че жените, които редовно ядат шоколад или пият такива напитки, са много по-малко застрашени да родят преждевременно, отколкото бъдещите майки, които се притесняват, че ще напълнеят прекалено и ги избягват.
Специалистите обясняват, че много повече са ползите от тъмния, отколкото от млечния шоколад, който съдържа и по-голямо количество захар.
Скоро учени от Швеция установиха, че хората, които са преживели инфаркт и консумират шоколад три пъти в седмицата, намаляват със 70% риска от смърт заради сърдечни заболявания.
Специалистите твърдят още, че консумацията на шоколад през бременността оказва положително влияние върху развитието на детето и на по-късен етап.
Децата, чиито майки са хапвали шоколад често, се смеят повече и са много по-активни.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ПАРТОШУЪР ТЕСТ ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО РАЖДАНЕ
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
ХРИСТИНА КРЕМ ЗА РЪЦЕ И КРАКА ШОКОЛАД 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Бременност и майчинство
- Преслава Велкова: Ръчният шоколад If You говори вместо вас
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Шоколадът понижава риска от преждевременно раждане