5 невероятни ползи за здравето от червеното вино
Стара мъдрост гласи: "Виното е храна, лекарство и отрова – всичко това е въпрос на доза". В големи количества това толкова любимо питие може да навреди на здравето ни, но ако го консумираме умерено, то може да направи истински чудеса с тялото ни.
Вижте 5 невероятни ползи за здравето от червеното вино.
Високо съдържание на ресвератрол
Ресвератролът представлява естествено химическо съединение, което се съдържа в люспите на червеното грозде, във виното, произведено от него и в някои горски плодове. Редица изследвания доказват неговите изключително полезни свойства. Той помага за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата дейност, има антивирусно и противовъзпалително действие, защитава от вредното въздействие на свободните радикали. Заради високото съдържание на ресвератрол червеното вино е основен компонент в средиземноморската диета, която доказано е един от най-добрите и полезни за здравето хранителни режими.
Помага в отслабването
Това в никакъв случай не означава, че трябва да се наливате с вино, за да отслабнете. За разлика от останалите алкохолни напитки обаче, червеното вино помага в поддържането на нормално тегло, защото съдържа малко калории и захар, която от своя страна повишава риска от затлъстяване и всички заболявания, свързани с него.
Понижава стреса
Стресът е една от водещите причини за сърдечни проблеми, затлъстяване и високо кръвно налягане. Затова е от голямо значение да избираме храни и напитки, които да понижават нивото на стреса. Такива са продуктите, богати на калций, магнезий, аминокиселини, витамини от група В и калий. Една от невероятните ползи от червеното вино е, че не само понижава психическия стрес, но и намалява високото кръвно налягане, както е споменато по-горе, а това води до понижаване нивото на кортизол в кръвта.
Подобрява паметта
Червеното вино и храните, богати на антиоксиданти като боровинки, къдраво зеле, кафе и тъмен шоколад са едни от най-полезните в подпомагането на неврологичните функции и мозъчната дейност.
Предпазва от онкологични заболявания
Поне това показват резултатите от няколко изследвания. Червеното вино не само предпазва от рак, но според учените, съдържащото се в него антиоксидантно съединение - кверцетин, е способно и да убива раковите клетки. Този антиоксидант се съдържа и в ябълките, лука, зеления чай, маслините, плодовете и зехтина.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЛГАР РЕСВЕРАТРОЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРВЕНО ВИНО капсули 250 мг * 30
Безплатна доставка за България!НАТУРАЛИКО РЕСВЕРАТРОЛ капсули * 60
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРВЕНО ВИНО капсули 500 мг * 90 SWH117
ПРОМОАНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА таблетки * 100 NATURE'S WAY
ПРОМОДОПЕЛХЕРЦ ВИТАЛ ТОНИК 750 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Сангрия с червено вино и ябълки
- Червено вино вместо йод срещу радиация
- Пиенето на червено вино ни помага да отслабнем
- Направете си подмладяваща маска за лице от червено вино, мед и яйце
- Сос с червено вино за месо
- Червено вино против холестерол
- Направете си освежаваща маска за лице от мед, белтък, захар и червено вино
- Кверцетинът – потенциална причина за главоболието след прием на червено вино
- Коктейл от червено вино с канела, бадеми и джинджифил
- Пушачите могат да укрепят здравето си с червено вино
Коментари към 5 невероятни ползи за здравето от червеното вино