Начало Здравна медиа Научни презентации Алкалната вода поддържа организма в топ форма!

Алкалната вода поддържа организма в топ форма!

Алкалната вода поддържа организма в топ форма! - изображение

Алкално-киселинният баланс има много важно значение за нормалната функция на всички органи и системи в тялото, и поддържане на свежия, младежки външен вид. А кога балансът е перфектен? Когато кръвта и телесните течности са с леко алкални нива.

Какво представлява алкално-киселинният баланс? Водната среда, която съставлява около 50% от общото тегло бива алкална или киселинна. За да се определи каква е, се използва ск?ла, известна като pH, която започва от 1 и стига до 14. Стойностите между 0,1 и 6,9 показват, че средата е киселинна, а между 7,1 и 14 – че е алкална. При статус 7,0, средата е неутрална.

Всяко отклонение от нормалните стойности може да предизвика здравословни проблеми. Едно от най-често срещаните усложнения, когато стойностите са извън норма, е свързано с изчерпване на запасите от магнезий, калций и други алкализиращи минерали от костите и кръвоносната система. Това води до отслабване на костите, окисляване на урината и образуване на камъни и пясък в пикочния мехур и бъбреците, и др.

За да се поддържа добър алкално-киселинен баланс, е необходимо диетата да се състои от около 80% алкализиращи храни и само 20% - киселинни. Повечето хора обаче, консумират твърде много вредни мазнини, месо и животински продукти, рафинирани храни и др., които правят водната среда твърде киселинна. В комбинация с прекомерен прием на алкохол и кофеин, подсладени газирани напитки, сладки тестени изделия, и др., алкално-киселинният баланс сериозно се нарушава, което поставя здравето в сериозен риск.

Кои са симптомите, които сигнализират за прекомерна киселиннност?

-нарушения в храносмилането, киселини, язва, общ стомашно-чревен дискомфорт;

-слабо усвояване на полезните вещества от храната;

-обложен език рано сутрин и лош дъх, въпреки перфектната хигиена;

-обилно изпотяване в стресови ситуации;

-болки в тялото;

-често повтарящо се главоболие;

-чувство за умора, което може да продължава през целия ден;

-прекомерно омазняване на кожата на лицето;

-нервност, раздразнителност, проблеми с фокуса;

-високи нива на пикочната киселина и подагра;

-камъни в бъбреците и др.

Възстановяването на алкално-киселинния баланс бързо дава отражение на общото здравословно състояние - нивата на енергия се увеличават, а тонусът се подобрява. Промяната в диетата е много важна стъпка за неутрализирането на киселинната среда. Основното, на което трябва да се наблегне в случая, е да се намали консумацията на меса и млечни продукти, за сметка на зеленчуците и плодовете, които трябва да съставляват по-голяма част от менюто.

Има и специални естествени продукти за връщане на алкално-киселинния баланс в норми, които в комбинация със здравословна диета могат значително да ускорят неутрализирането на високата киселинност. Един от най-модерните и търсени такива продукти, е Алказон (Alkazone) – алкализиращи минерални капки за възстановяване на алкално-киселинния баланс.

Алказон /алкализиращи минерални капки/ - за неутрализиране на прекомерната киселинност и извеждане на токсините по естествен начин!Алказон е естествен продукт за поддържане на нормалното алкално-киселинно равновесие и задействане на естествените процеси на детоксикация в организма.

Какви са полезните ефекти на Алказон /алкализиращи минерални капки/?

- редуцира вредните ефекти на алкохола, лекарствата и др.;

- подпомага възстановяване нормалните функции на храносмилателната система и намаляване на риска от образуване на язви;

- намалява киселинността на урината и спомага за неутрализиране на пикочната киселина, което е важно за хората с подагра;

- подпомага пречистващата способност на бъбреците;

- противодейства на образуването на млечна киселина в мускулите при интензивни тренировки, което е полезно за спортуващите.

Приложение: Допринася за нормалния pH баланс, за естественото отстраняване на киселинните остатъци в тялото и защитата на клетките от оксидативен стрес.

Забележки: Концентрирана формула! Избягвайте контакт с наранена кожа, очи и лигавица. При контакт, изплакнете обилно с хладка вода.

Дозировка: Разбъркайте 3 капки в чаша вода/240 ml/. Изпивайте 5 чаши дневно. Може да се добави към кафе, чай или сок за неутрализиране на киселинността. Може да се добавя към всякакви топли или студени напитки.

Разфасовка: 35.5 мл

Производител: Better Health LabInc, USA AlkalineBooster

Публикация с рекламно - информативен характер, предоставена от екипа на BETTER HEALTH LAB INC.

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

ПРЕЗЕНТАЦИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПрезентацииЗдравни съветиЛеченияФизиологияЛюбопитноДиети