Етикетите на хранителните продукти трябва да показват как може да навреди тяхната консумация
Етикетите на хранителните продукти, най-вече на тези от тях, които се предлагат в детските градини и училищата, трябва да показват как може да навреди тяхната консумация.
Това обясни народният представител от "Реформаторския блок" д-р Валентин Павлов.
Той допълни, че родителите трябва да дават пример на своите деца, като самите те избягват вредните напитки и храни.
"Основната цел на здравното министерство е да ограничи консумирането на храни, съдържащи повече от позволеното сол, захар и трансмастни киселини", допълни д-р Султанка Петрова.
Още по темата:
-
В здравното ведомство предстои да обсъждат поставянето на цветни етикети на хранителните продукти
-
Калифорния въвежда забрана за използване на четири потенциално вредни химикала в храната
-
Почина д-р Хенри Хаймлих, измислил техниката за спасяване при задавяне
-
"Данък хамбургер" като мярка срещу храни и напитки с високо съдържание на захар, сол, въглехидрати и кофеин въвеждат в Унгария
Продукти свързани с НОВИНАТА
АВЕНТ НАТУРАЛ БИБЕРОН ЗА ГЪСТИ ХРАНИ 6+ месеца * 2
ЛАЙКА РОЛКИ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел VT35090, размери 28 х 600 см. * 2
АРОМАНДИСЕ ПЕЧЕНА СОЯ КИНАКО 200 г
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
СВИНСКИ ЖЕЛАТИН НА ПРАХ 400 г ЗДРАВНИЦА
ЛАЙФСТОР СОДА БИКАРБОНАТ 200 г
НОВИНАТА е свързана към
- Какво означават цветовете на плодовете и зеленчуците за нашето здраве
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Калина, Офика
- Движения на дебелото черво
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Как да "храним" слезката (далака)
- Избягване на киселинни храни
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Хранене при тремор
Коментари към Етикетите на хранителните продукти трябва да показват как може да навреди тяхната консумация