Етикетите на хранителните продукти трябва да показват как може да навреди тяхната консумация

Етикетите на хранителните продукти, най-вече на тези от тях, които се предлагат в детските градини и училищата, трябва да показват как може да навреди тяхната консумация.
Това обясни народният представител от "Реформаторския блок" д-р Валентин Павлов.
Той допълни, че родителите трябва да дават пример на своите деца, като самите те избягват вредните напитки и храни.
"Основната цел на здравното министерство е да ограничи консумирането на храни, съдържащи повече от позволеното сол, захар и трансмастни киселини", допълни д-р Султанка Петрова.
Още по темата:
-
В здравното ведомство предстои да обсъждат поставянето на цветни етикети на хранителните продукти
-
"Данък хамбургер" като мярка срещу храни и напитки с високо съдържание на захар, сол, въглехидрати и кофеин въвеждат в Унгария
-
Калифорния въвежда забрана за използване на четири потенциално вредни химикала в храната
-
Нов модел на здравословно хранене е застъпен в менюто на детските градини
Продукти свързани с НОВИНАТА
СПИРУЛИНА на прах 200 г ЗЕМЕЛА
МИКОНАТУР БИО ЛИСТА ОТ СТЕВИЯ прах 60 г
ПРОМОНАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
Безплатна доставка за България!АПТАМИЛ 4 ПРОНУТРА 400 г
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
НОВИНАТА е свързана към
- Регулация на слюноотделянето
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- 18 храни, които приличат и помагат на нашите органи
- Научете какво означава символите върху етикетите на дрехите ни
- Избягване на киселинни храни
- Секреция на стомашен сок
- Методи за лечение на анорексия
- Бял бор
- Аспержов боб
- Храни, богати на калций
Коментари към Етикетите на хранителните продукти трябва да показват как може да навреди тяхната консумация