Етикетите на хранителните продукти трябва да показват как може да навреди тяхната консумация

Етикетите на хранителните продукти, най-вече на тези от тях, които се предлагат в детските градини и училищата, трябва да показват как може да навреди тяхната консумация.
Това обясни народният представител от "Реформаторския блок" д-р Валентин Павлов.
Той допълни, че родителите трябва да дават пример на своите деца, като самите те избягват вредните напитки и храни.
"Основната цел на здравното министерство е да ограничи консумирането на храни, съдържащи повече от позволеното сол, захар и трансмастни киселини", допълни д-р Султанка Петрова.
Още по темата:
-
В здравното ведомство предстои да обсъждат поставянето на цветни етикети на хранителните продукти
-
Почина д-р Хенри Хаймлих, измислил техниката за спасяване при задавяне
-
"Данък хамбургер" като мярка срещу храни и напитки с високо съдържание на захар, сол, въглехидрати и кофеин въвеждат в Унгария
-
Калифорния въвежда забрана за използване на четири потенциално вредни химикала в храната
Продукти свързани с НОВИНАТА
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
МАЙПРОТЕИН СИРОП ЗА ПОДСЛАЖДАНЕ БЕЗ ЗАХАР 400 мл
БРАШНО ОТ СИНАП прах 200 г ЗДРАВНИЦА
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ФРЕЗУБИН 2 ККАЛ КРЕМ ВАНИЛИЯ 125 г * 4
МИКОНАТУР БИО КАКАО С КОКОСОВА ЗАХАР 250 г
НОВИНАТА е свързана към
- Избягване на киселинни храни
- Загубата на енергия в зряла възраст може да се избегне чрез пълноценни храни в менюто
- ...КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ АНЕМИЯ
- Методи за лечение на анорексия
- Какво не знаем за храната?
- Храни за "супер имунитет"
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
Коментари към Етикетите на хранителните продукти трябва да показват как може да навреди тяхната консумация