Етикетите на хранителните продукти трябва да показват как може да навреди тяхната консумация

Етикетите на хранителните продукти, най-вече на тези от тях, които се предлагат в детските градини и училищата, трябва да показват как може да навреди тяхната консумация.
Това обясни народният представител от "Реформаторския блок" д-р Валентин Павлов.
Той допълни, че родителите трябва да дават пример на своите деца, като самите те избягват вредните напитки и храни.
"Основната цел на здравното министерство е да ограничи консумирането на храни, съдържащи повече от позволеното сол, захар и трансмастни киселини", допълни д-р Султанка Петрова.
Още по темата:
-
В здравното ведомство предстои да обсъждат поставянето на цветни етикети на хранителните продукти
-
"Данък хамбургер" като мярка срещу храни и напитки с високо съдържание на захар, сол, въглехидрати и кофеин въвеждат в Унгария
-
Калифорния въвежда забрана за използване на четири потенциално вредни химикала в храната
-
Нов модел на здравословно хранене е застъпен в менюто на детските градини
Продукти свързани с НОВИНАТА
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
КФД НУТРИШЪН ЕРИТРИТОЛ 1 кг
ЗЛАТНО МЛЯКО НА ПРАХ 150 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 мл ЗЕМЕЛА
МИКОНАТУР БИО ЕРИТРИТОЛ 250 г
НОВИНАТА е свързана към
- Хранене през тръба
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Направете здравословен сладолед за децата от ягоди и банани без захар и сметана
- Научете какво означава символите върху етикетите на дрехите ни
- Храни, богати на калций
- Регулация на слюноотделянето
- Секреция на стомашен сок
- Как да "храним" слезката (далака)
Коментари към Етикетите на хранителните продукти трябва да показват как може да навреди тяхната консумация