Етикетите на хранителните продукти трябва да показват как може да навреди тяхната консумация

Етикетите на хранителните продукти, най-вече на тези от тях, които се предлагат в детските градини и училищата, трябва да показват как може да навреди тяхната консумация.
Това обясни народният представител от "Реформаторския блок" д-р Валентин Павлов.
Той допълни, че родителите трябва да дават пример на своите деца, като самите те избягват вредните напитки и храни.
"Основната цел на здравното министерство е да ограничи консумирането на храни, съдържащи повече от позволеното сол, захар и трансмастни киселини", допълни д-р Султанка Петрова.
Още по темата:
-
В здравното ведомство предстои да обсъждат поставянето на цветни етикети на хранителните продукти
-
"Данък хамбургер" като мярка срещу храни и напитки с високо съдържание на захар, сол, въглехидрати и кофеин въвеждат в Унгария
-
Калифорния въвежда забрана за използване на четири потенциално вредни химикала в храната
-
Нов модел на здравословно хранене е застъпен в менюто на детските градини
Продукти свързани с НОВИНАТА
ПЛАНЕТАРЕН МИКСЕР BERLINGER HAUS BH9193 BURGUNDY
ЛАЙКА ПЛИКОВЕ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел VT35012 размери 20 x 28 см * 100
МЕЛЛИГЕЛ ЯГОДА И КОФЕИН * 12
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
СВИНСКИ ЖЕЛАТИН НА ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
ТАХАН ОТ ТИКВЕНО СЕМЕ 350 г БАЛЧО
НОВИНАТА е свързана към
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Избягване на киселинни храни
- Методи за лечение на анорексия
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Хранене през тръба
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Регулация на слюноотделянето
- Загубата на енергия в зряла възраст може да се избегне чрез пълноценни храни в менюто
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
Коментари към Етикетите на хранителните продукти трябва да показват как може да навреди тяхната консумация