Етикетите на хранителните продукти трябва да показват как може да навреди тяхната консумация
Етикетите на хранителните продукти, най-вече на тези от тях, които се предлагат в детските градини и училищата, трябва да показват как може да навреди тяхната консумация.
Това обясни народният представител от "Реформаторския блок" д-р Валентин Павлов.
Той допълни, че родителите трябва да дават пример на своите деца, като самите те избягват вредните напитки и храни.
"Основната цел на здравното министерство е да ограничи консумирането на храни, съдържащи повече от позволеното сол, захар и трансмастни киселини", допълни д-р Султанка Петрова.
Още по темата:
-
В здравното ведомство предстои да обсъждат поставянето на цветни етикети на хранителните продукти
-
Двоен стандарт при храните показа сравнителният анализ на продуктите
-
"Данък хамбургер" като мярка срещу храни и напитки с високо съдържание на захар, сол, въглехидрати и кофеин въвеждат в Унгария
-
Калифорния въвежда забрана за използване на четири потенциално вредни химикала в храната
Продукти свързани с НОВИНАТА
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
НАН - 2 ОПТИПРО МЛЕЧНА НАПИТКА С ОПТИМИЗИРАН ПРОТЕИН 800 г 6+ месеца
АПТАМИЛ 4 ПРОНУТРА 400 г
ФРИЗО 4 400 г
ЯБЪЛКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА КАНЕЛА КАСИЯ прах 35 г
НОВИНАТА е свързана към
- Хранене през тръба
- Избягване на киселинни храни
- Методи за лечение на анорексия
- Движения на дебелото черво
- Научете какво означава символите върху етикетите на дрехите ни
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Защо е опасно да се консумира развалена храна
- Секреция на стомашен сок
Коментари към Етикетите на хранителните продукти трябва да показват как може да навреди тяхната консумация