Млякото намалява полезните свойства на чая

Когато добавяме мляко в чая, намаляваме лечебните му свойства, твърдят немски специалисти от берлинската болница Charite Hospital. Изследвания установиха, че употребата на черен чай помага за поддържане на нормално кръвно налягане и предпазва от хипертония. Учените свързват този ефект с катехините - вещества, съдържащи се в чая. Доказано е, че тези компоненти способстват за образуване на окиси на азота, които на свой ред водят до разширяване на кръвоносните съдове. Съдържащият се в млякото белтък казеин обаче снижава концентрацията на катехини в чая и блокира положителния ефект върху кръвоносните съдове.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ КИДНИ TNT 21
ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ ПО ЛАМБРЕВ * 70 гр. ПАКЕТ
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
ЧАЙ ФИЛТЪР ПЕРФЕКТНА ФОРМА * 20 бр. БИОПРОГРАМА
ЧАЙ ФИЛТЪР МЕЧО ГРОЗДЕ * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР МЕНТА * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР СТАРОПЛАНИНСКИ * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР ИМУНПРО * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР УСПОКОИТЕЛЕН * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР КАРКАДЕ * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР ЖЪЛТ КАНТАРИОН * 20
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Камилско мляко
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Консумирайте мляко със смокини против запек
Коментари към Млякото намалява полезните свойства на чая