Учените доказаха полезните свойства на сушените плодове

Учени се заеха да докажат ползите от сушените плодове. Това, което губят те от състава си по време на сушенето, е единстено водата. В тях се запазват всички витамини, минерали и органични елементи, които допринасят за полезните им свойства. Ошавът е традиционен гост на българската трапеза и е изключително подходящ за зимния сезон, когато няма пресни плодове.
Сушените череши са полезни при различни възпалителни състояния като артрит, подагра, болки в мускулите след тренировка. Най-ефективната доза е половин чаша сушени череши на ден.
Сушените кайсии са полезни при високо кръвно налягане и съдържат три пъти повече калий от бананите. Те също така могат да намалят риска от сърдечни болести.
Сушените боровинки са ефективни при инфекции на пикочния мехур.
Сушените смокини са полезни при анемия.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ШИПКА ПЛОДОВЕ СУШЕНИ 200 г СТЕЛ АРГО
ГЛОГ ПЛОД 100 г ЕКО ХЕРБ
ЧИПС ЦВЕКЛО С МОРСКА СОЛ 18 г
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ШИПКА ПЛОД
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Кактус
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Как да разберем дали медът е чист или имитация на истински?
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Полезни свойства на цинк
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
Коментари към Учените доказаха полезните свойства на сушените плодове