Учените доказаха полезните свойства на сушените плодове
Учени се заеха да докажат ползите от сушените плодове. Това, което губят те от състава си по време на сушенето, е единстено водата. В тях се запазват всички витамини, минерали и органични елементи, които допринасят за полезните им свойства. Ошавът е традиционен гост на българската трапеза и е изключително подходящ за зимния сезон, когато няма пресни плодове.
Сушените череши са полезни при различни възпалителни състояния като артрит, подагра, болки в мускулите след тренировка. Най-ефективната доза е половин чаша сушени череши на ден.
Сушените кайсии са полезни при високо кръвно налягане и съдържат три пъти повече калий от бананите. Те също така могат да намалят риска от сърдечни болести.
Сушените боровинки са ефективни при инфекции на пикочния мехур.
Сушените смокини са полезни при анемия.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ШИПКА ПЛОДОВЕ СУШЕНИ 200 г СТЕЛ АРГО
ВИШНА - ИЗСУШЕН ПЛОД 100 г ЗДРАВНИЦА
ЗОЯ БИО ГОДЖИ БЕРИ 100 г
ЗОЯ БИО ГОДЖИ БЕРИ 200 г
ГЛОГ ПЛОД 100 г ЕКО ХЕРБ
ЗОЯ СУШЕНИ ЗРЕЛИ БАНАНИ прах 200 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Полезни свойства на цинк
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
- Японска дюля
- Полезни свойства на хром
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
Коментари към Учените доказаха полезните свойства на сушените плодове