Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт
Шоколадът намалява риска от инсулт, твърдят учени от университета в Глазгоу.
Те стигнали до този извод, като измерили скоростта на кръвта, която тече през най-голямата артерия в мозъка, докато участниците в изследването хапвали шоколад в легнало положение. Така открили, че шоколадът въздейства върху нивата на въглероден диоксид, подобрява притока на кръв, което на свой ред оказва влияние върху мозъчните клетки.
"Успяхме да докажем, че рискът от инсулт може да се предотврати чрез шоколада. Разбира се, шоколадът съдържа и голямо количество захар и мазнини, довеждащи до затлъстяване, което пък е рисков фактор за инсулт", отбелязват учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Инсулт
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- И билките имат странични ефекти
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Как психическият стрес може да повлияе на физическото здраве
- Екстремните температури са свързани с над половин милион смъртни случая от инсулт годишно
- Методи за лечение на анорексия
- Първа помощ при инсулт
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
Коментари към Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт