Ябълките намаляват риска от инсулт

Ябълките намаляват риска от инсулт заради високата концентрация на веществото кверцетин, твърдят холандски диетолози.
Тяхното изследване доказва, че кверцетинът се бори с възпалителните процеси. А възпаленията водят до втвърдяване на артериите и могат да предизвикат инсулт.
Експериментът в Холандия е показал, че хората, които консумират повече ябълки, много по-рядко получават инсулти. Рискът от коварния мозъчен кръвоизлив намалява с 9% при хора, хапвали поне по 25 грама ябълки или круши на ден.
В същото време учените препоръчват да не се пренебрегват другите плодове и зеленчуци, които също са полезни за здравето. Добро профилактично средство срещу намаляване на мозъчната активност са например оранжевите, червените и сините плодове и зеленчуци.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Светкавична тромболиза спасява пациенти с инсулт в Болница „Тракия“
- Д-р Михаил Протич: Ако не се контролира, предсърдното мъждене води до инсулт
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Инсулт
- Диета с ябълки за 7 дни
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Създадоха лекарство, което може да възстанови движенията на пациент след инсулт
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
Коментари към Ябълките намаляват риска от инсулт