Ябълките намаляват риска от инсулт
Ябълките намаляват риска от инсулт заради високата концентрация на веществото кверцетин, твърдят холандски диетолози.
Тяхното изследване доказва, че кверцетинът се бори с възпалителните процеси. А възпаленията водят до втвърдяване на артериите и могат да предизвикат инсулт.
Експериментът в Холандия е показал, че хората, които консумират повече ябълки, много по-рядко получават инсулти. Рискът от коварния мозъчен кръвоизлив намалява с 9% при хора, хапвали поне по 25 грама ябълки или круши на ден.
В същото време учените препоръчват да не се пренебрегват другите плодове и зеленчуци, които също са полезни за здравето. Добро профилактично средство срещу намаляване на мозъчната активност са например оранжевите, червените и сините плодове и зеленчуци.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ФЛОРАДИКС КИНДЕРВИТАЛ сироп 250 мл SALUS HAUS
КУНДАЛ ШАМПОАН ПРИ ПЪРХОТ С АРОМАТ НА ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Инсулт
- Ябълките подобряват имунитета и работата на белите дробове
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Пушенето след прекаран инсулт затруднява работата на мозъка
- Как да извлечем по-голямо количество сок от лимон?
- Използвайте праха на стритите билки, за да ви подействат по-бързо
- Как да приготвим необходимия ни студен извлек от билки?
- ЗАЩО Е ПОЛЕЗНО ДА ПЛАЧЕМ
- Холестеролът не е показател за риска от инсулт при жените
- Йогата се препоръчва на хора, страдащи от артрит
Коментари към Ябълките намаляват риска от инсулт