Ябълките намаляват риска от инсулт

Ябълките намаляват риска от инсулт заради високата концентрация на веществото кверцетин, твърдят холандски диетолози.
Тяхното изследване доказва, че кверцетинът се бори с възпалителните процеси. А възпаленията водят до втвърдяване на артериите и могат да предизвикат инсулт.
Експериментът в Холандия е показал, че хората, които консумират повече ябълки, много по-рядко получават инсулти. Рискът от коварния мозъчен кръвоизлив намалява с 9% при хора, хапвали поне по 25 грама ябълки или круши на ден.
В същото време учените препоръчват да не се пренебрегват другите плодове и зеленчуци, които също са полезни за здравето. Добро профилактично средство срещу намаляване на мозъчната активност са например оранжевите, червените и сините плодове и зеленчуци.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Хората с кръвна група А са по-застрашени от инсулт преди 60-те
- Инсулт
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Създадоха лекарство, което може да възстанови движенията на пациент след инсулт
- Първа помощ при инсулт
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Личи
- Coumadin
Коментари към Ябълките намаляват риска от инсулт