Шоколадът намалява опасността от инсулт?

Шоколадът намалява опасността от инсулт.
До този извод са стигнали учени след изследване сред около 50 000 души.
Смята се, че причината за това е, че шоколадът е богат на флавоноиди, които имат антиоксидантни свойства, но изследователите от университета в Торонто искат да направят допълнителни проучвания.
"Необходими са още изследвания, за да установим дали шоколадът наистина намалява опасността от инсулт или по-здравите хора просто е по-вероятно да ядат шоколад от останалите", заяви авторката на изследването Сара Сахиб от университета в Торонто, Канада.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 300 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Затвориха кухина в сърцето чрез поставяне на специално устройство в предсърдното ухо
- Инсулт
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Създадоха лекарство, което може да възстанови движенията на пациент след инсулт
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Първа помощ при инсулт
- Как да разберем дали медът е чист или имитация на истински?
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
Коментари към Шоколадът намалява опасността от инсулт?