Шоколадът намалява опасността от инсулт?
Шоколадът намалява опасността от инсулт.
До този извод са стигнали учени след изследване сред около 50 000 души.
Смята се, че причината за това е, че шоколадът е богат на флавоноиди, които имат антиоксидантни свойства, но изследователите от университета в Торонто искат да направят допълнителни проучвания.
"Необходими са още изследвания, за да установим дали шоколадът наистина намалява опасността от инсулт или по-здравите хора просто е по-вероятно да ядат шоколад от останалите", заяви авторката на изследването Сара Сахиб от университета в Торонто, Канада.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Инсулт
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Екстремните температури са свързани с над половин милион смъртни случая от инсулт годишно
- Първа помощ при инсулт
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Удроу Уилсън и скритите факти за инсултите му
- Медицински център "Европейска здравна грижа", гр. Стара Загора
- Полезни свойства на хром
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
Коментари към Шоколадът намалява опасността от инсулт?