Шоколадът намалява опасността от инсулт?

Шоколадът намалява опасността от инсулт.
До този извод са стигнали учени след изследване сред около 50 000 души.
Смята се, че причината за това е, че шоколадът е богат на флавоноиди, които имат антиоксидантни свойства, но изследователите от университета в Торонто искат да направят допълнителни проучвания.
"Необходими са още изследвания, за да установим дали шоколадът наистина намалява опасността от инсулт или по-здравите хора просто е по-вероятно да ядат шоколад от останалите", заяви авторката на изследването Сара Сахиб от университета в Торонто, Канада.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- 13 внезапни здравни проблема след като навършим 50 години
- Инсулт
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Миенето на косата във фризьорски салон крие риск от инсулт
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Първа помощ при инсулт
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Личи
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
Коментари към Шоколадът намалява опасността от инсулт?