Шоколадът намалява опасността от инсулт?
Шоколадът намалява опасността от инсулт.
До този извод са стигнали учени след изследване сред около 50 000 души.
Смята се, че причината за това е, че шоколадът е богат на флавоноиди, които имат антиоксидантни свойства, но изследователите от университета в Торонто искат да направят допълнителни проучвания.
"Необходими са още изследвания, за да установим дали шоколадът наистина намалява опасността от инсулт или по-здравите хора просто е по-вероятно да ядат шоколад от останалите", заяви авторката на изследването Сара Сахиб от университета в Торонто, Канада.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
МУЛТИ ШОКО ЗА ВЪЗРАСТНИ блокчета * 20 НАТУРФАРМА
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 1500 мг CBD 15% капки 10 мл
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Инсулт
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Създадоха лекарство, което може да възстанови движенията на пациент след инсулт
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Личи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Шоколадът намалява опасността от инсулт?