Шоколадът намалява опасността от инсулт?
 
    Шоколадът намалява опасността от инсулт.
До този извод са стигнали учени след изследване сред около 50 000 души.
Смята се, че причината за това е, че шоколадът е богат на флавоноиди, които имат антиоксидантни свойства, но изследователите от университета в Торонто искат да направят допълнителни проучвания.
"Необходими са още изследвания, за да установим дали шоколадът наистина намалява опасността от инсулт или по-здравите хора просто е по-вероятно да ядат шоколад от останалите", заяви авторката на изследването Сара Сахиб от университета в Торонто, Канада.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Д-р Михаил Протич: Ако не се контролира, предсърдното мъждене води до инсулт
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Инсулт
- Д-р Елена Каранджулова: Инсултът удря млади хора
- Светкавична тромболиза спасява пациенти с инсулт в Болница „Тракия“
- Не използвайте тигана, ако незалепващото му покритие е надраскано
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Създадоха лекарство, което може да възстанови движенията на пациент след инсулт
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Шоколадът намалява опасността от инсулт?