Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт
Шоколадът намалява риска от инсулт, твърдят учени от университета в Глазгоу.
Те стигнали до този извод, като измерили скоростта на кръвта, която тече през най-голямата артерия в мозъка, докато участниците в изследването хапвали шоколад в легнало положение. Така открили, че шоколадът въздейства върху нивата на въглероден диоксид, подобрява притока на кръв, което на свой ред оказва влияние върху мозъчните клетки.
"Успяхме да докажем, че рискът от инсулт може да се предотврати чрез шоколада. Разбира се, шоколадът съдържа и голямо количество захар и мазнини, довеждащи до затлъстяване, което пък е рисков фактор за инсулт", отбелязват учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
МУЛТИ ШОКО ЗА ВЪЗРАСТНИ блокчета * 20 НАТУРФАРМА
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 1500 мг CBD 15% капки 10 мл
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- 8 сигнала, които очите ви се опитват да ви кажат за вашето здраве
- Студеното време повишава риска от инсулт, вижте кои са най-характерните симптоми
- Светкавична тромболиза спасява пациенти с инсулт в Болница „Тракия“
- Компютърна томография (КТ) на глава
- За първи път отстраниха кръвни съсиреци след инсулт с помощта на робот
- Инсулт
- Д-р Елена Каранджулова: Инсултът удря млади хора
- Създадоха лекарство, което може да възстанови движенията на пациент след инсулт
- И билките имат странични ефекти
- Лецитин: полезни свойства и приложение
Коментари към Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт