Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт

Шоколадът намалява риска от инсулт, твърдят учени от университета в Глазгоу.
Те стигнали до този извод, като измерили скоростта на кръвта, която тече през най-голямата артерия в мозъка, докато участниците в изследването хапвали шоколад в легнало положение. Така открили, че шоколадът въздейства върху нивата на въглероден диоксид, подобрява притока на кръв, което на свой ред оказва влияние върху мозъчните клетки.
"Успяхме да докажем, че рискът от инсулт може да се предотврати чрез шоколада. Разбира се, шоколадът съдържа и голямо количество захар и мазнини, довеждащи до затлъстяване, което пък е рисков фактор за инсулт", отбелязват учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 300 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Инсулт
- И билките имат странични ефекти
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Създадоха лекарство, което може да възстанови движенията на пациент след инсулт
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Шоколадово-млечен ликьор
- Coumadin
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
Коментари към Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт