Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт

Шоколадът намалява риска от инсулт, твърдят учени от университета в Глазгоу.
Те стигнали до този извод, като измерили скоростта на кръвта, която тече през най-голямата артерия в мозъка, докато участниците в изследването хапвали шоколад в легнало положение. Така открили, че шоколадът въздейства върху нивата на въглероден диоксид, подобрява притока на кръв, което на свой ред оказва влияние върху мозъчните клетки.
"Успяхме да докажем, че рискът от инсулт може да се предотврати чрез шоколада. Разбира се, шоколадът съдържа и голямо количество захар и мазнини, довеждащи до затлъстяване, което пък е рисков фактор за инсулт", отбелязват учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Създадоха лекарство, което може да възстанови движенията на пациент след инсулт
- Инсулт
- Компютърна томография (КТ) на глава
- И билките имат странични ефекти
- Как да запазим здрави нервите си
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- КП № 50 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ИСХЕМИЧЕН МОЗЪЧЕН ИНСУЛТ БЕЗ ТРОМБОЛИЗА
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
Коментари към Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт