Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт
Шоколадът намалява риска от инсулт, твърдят учени от университета в Глазгоу.
Те стигнали до този извод, като измерили скоростта на кръвта, която тече през най-голямата артерия в мозъка, докато участниците в изследването хапвали шоколад в легнало положение. Така открили, че шоколадът въздейства върху нивата на въглероден диоксид, подобрява притока на кръв, което на свой ред оказва влияние върху мозъчните клетки.
"Успяхме да докажем, че рискът от инсулт може да се предотврати чрез шоколада. Разбира се, шоколадът съдържа и голямо количество захар и мазнини, довеждащи до затлъстяване, което пък е рисков фактор за инсулт", отбелязват учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- Инсулт
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- И билките имат странични ефекти
- Извънклетъчният матрикс дава отговори за инфаркти и инсулти
- Методи за лечение на анорексия
- Първа помощ при инсулт
- Гласът издава проблемите на тялото
- Инфобот ще помага за превенция и подкрепа при инсулт
Коментари към Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт