Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт

Шоколадът намалява риска от инсулт, твърдят учени от университета в Глазгоу.
Те стигнали до този извод, като измерили скоростта на кръвта, която тече през най-голямата артерия в мозъка, докато участниците в изследването хапвали шоколад в легнало положение. Така открили, че шоколадът въздейства върху нивата на въглероден диоксид, подобрява притока на кръв, което на свой ред оказва влияние върху мозъчните клетки.
"Успяхме да докажем, че рискът от инсулт може да се предотврати чрез шоколада. Разбира се, шоколадът съдържа и голямо количество захар и мазнини, довеждащи до затлъстяване, което пък е рисков фактор за инсулт", отбелязват учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- 13 внезапни здравни проблема след като навършим 50 години
- Инсулт
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Интимно здраве на жената - какво знаем?
- Миенето на косата във фризьорски салон крие риск от инсулт
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- И билките имат странични ефекти
- Първа помощ при инсулт
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
Коментари към Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт