Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт

Шоколадът намалява риска от инсулт, твърдят учени от университета в Глазгоу.
Те стигнали до този извод, като измерили скоростта на кръвта, която тече през най-голямата артерия в мозъка, докато участниците в изследването хапвали шоколад в легнало положение. Така открили, че шоколадът въздейства върху нивата на въглероден диоксид, подобрява притока на кръв, което на свой ред оказва влияние върху мозъчните клетки.
"Успяхме да докажем, че рискът от инсулт може да се предотврати чрез шоколада. Разбира се, шоколадът съдържа и голямо количество захар и мазнини, довеждащи до затлъстяване, което пък е рисков фактор за инсулт", отбелязват учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Инсулт
- Създадоха лекарство, което може да възстанови движенията на пациент след инсулт
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Хранителни продукти, които подобряват паметта
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- И билките имат странични ефекти
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
Коментари към Учени доказаха, че шоколадът намалява риска от инсулт