В Испания разясняват вредите от консумацията на риба с високо съдържание на живак

В Испания по настояване на екологични организации в супермаркетите се разпространяват листовки с информация какви са вредите от консумацията на риба с високо съдържание на живак.
"Много от хората не знаят, че повечето океански риби като акула и риба-меч, съдържат метилживак", информират еколози и обясняват, че органичната форма на живака се натрупва в рибата, която плува в замърсени води. Живакът има невротоксичен ефект, а наличието му се докладва от Испанския институт по океанография.
Агенцията за безопасност на храните в Испания публикува официална препоръка към бременните жени, кърмачките, жените във фертилна възраст и децата до 12-годишна възраст да избягват консумацията на риба меч и акули.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
НИРВАНА СПА МОРСКИ КОЛАГЕН, ОБОГАТЕН С МАГНЕЗИЙ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА сашета * 14
СТАТИЯТА е свързана към
- Екология
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Хапвайте риба и забравете за екземите
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Рибата, която пази сърцето, талията и държи рака далеч
- Риба в медена марината с чесън на фурна
Коментари към В Испания разясняват вредите от консумацията на риба с високо съдържание на живак