Суперхраните - по-скоро вредни, отколкото полезни

Много от храните, известни като ключът към здравето и дълголетието, всъщност са по-скоро вредни, отколкото полезни, предупреждава британският експерт по хранене д-р Петронела Равишър.
"Храни като киноа, годжи и зеле могат причинят проблеми с щитовидната жлеза и артритни болки. Единственият ми съвет - избягвайте тези продукти", коментира д-р Равишър.
Според нея зелето е враг номер едно на щитовидната жлеза, а плодовете годжи са богати на химични съединения, които увеличават риска от заболяване на храносмилателния синдром, наречен "спукване на червата".
Британската диетична асоциация също предупреди, че голяма част от рекламираните за суперхрани всъщност изобщо не са такива. Например 13 порции годжи бери се равняват на антиоксидантите в една червена ябълка.
Специалистите по хранене във Великобритания препоръчват спанак, авокадо, водорасли, нар, боровинки, броколи, сьомга, бадеми, кокосово масло, зелен чай и зехтин.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
МИКОНАТУР БИО КАКАО С КОКОСОВА ЗАХАР 250 г
ТАЛОДЕРМА НАТРИЕВ БЕНЗОАТ 30 г
ЛАЙКА ПЛИКОВЕ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел VT35100 размери 25 x 30 см * 50
АРОМАНДИСЕ ПЕЧЕНА СОЯ КИНАКО 200 г
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Избягване на киселинни храни
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Загубата на енергия в зряла възраст може да се избегне чрез пълноценни храни в менюто
- ...КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ АНЕМИЯ
- 5 рискови лекарствени комбинации
- Какво не знаем за храната?
- Методи за лечение на анорексия
Коментари към Суперхраните - по-скоро вредни, отколкото полезни
що за глупости,аз ям годжи всеки ден ,но прясно а не китайско сухо,и не от плета с комшията защото това не се яде а тези плодове които са за консумация,от листата им се прави чай