Суперхраните - по-скоро вредни, отколкото полезни

Много от храните, известни като ключът към здравето и дълголетието, всъщност са по-скоро вредни, отколкото полезни, предупреждава британският експерт по хранене д-р Петронела Равишър.
"Храни като киноа, годжи и зеле могат причинят проблеми с щитовидната жлеза и артритни болки. Единственият ми съвет - избягвайте тези продукти", коментира д-р Равишър.
Според нея зелето е враг номер едно на щитовидната жлеза, а плодовете годжи са богати на химични съединения, които увеличават риска от заболяване на храносмилателния синдром, наречен "спукване на червата".
Британската диетична асоциация също предупреди, че голяма част от рекламираните за суперхрани всъщност изобщо не са такива. Например 13 порции годжи бери се равняват на антиоксидантите в една червена ябълка.
Специалистите по хранене във Великобритания препоръчват спанак, авокадо, водорасли, нар, боровинки, броколи, сьомга, бадеми, кокосово масло, зелен чай и зехтин.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Хранене през тръба
- 5 рискови лекарствени комбинации
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Направете здравословен сладолед за децата от ягоди и банани без захар и сметана
Коментари към Суперхраните - по-скоро вредни, отколкото полезни
що за глупости,аз ям годжи всеки ден ,но прясно а не китайско сухо,и не от плета с комшията защото това не се яде а тези плодове които са за консумация,от листата им се прави чай