Суперхраните - по-скоро вредни, отколкото полезни
Много от храните, известни като ключът към здравето и дълголетието, всъщност са по-скоро вредни, отколкото полезни, предупреждава британският експерт по хранене д-р Петронела Равишър.
"Храни като киноа, годжи и зеле могат причинят проблеми с щитовидната жлеза и артритни болки. Единственият ми съвет - избягвайте тези продукти", коментира д-р Равишър.
Според нея зелето е враг номер едно на щитовидната жлеза, а плодовете годжи са богати на химични съединения, които увеличават риска от заболяване на храносмилателния синдром, наречен "спукване на червата".
Британската диетична асоциация също предупреди, че голяма част от рекламираните за суперхрани всъщност изобщо не са такива. Например 13 порции годжи бери се равняват на антиоксидантите в една червена ябълка.
Специалистите по хранене във Великобритания препоръчват спанак, авокадо, водорасли, нар, боровинки, броколи, сьомга, бадеми, кокосово масло, зелен чай и зехтин.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ВОДАТА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ - ИВАН НЕУМИВАКИН
ШАРЛАН 500 мл. БАЛЧО
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ОМЛЕТ 520 гр.
ЗОЯ БИО СУРОВИ КАКАОВИ ЗЪРНА 250 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- Методи за лечение на анорексия
- Избягване на киселинни храни
- Секреция на стомашен сок
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Хранене през тръба
- Вредна ли е лактозата?
Коментари към Суперхраните - по-скоро вредни, отколкото полезни
що за глупости,аз ям годжи всеки ден ,но прясно а не китайско сухо,и не от плета с комшията защото това не се яде а тези плодове които са за консумация,от листата им се прави чай