Шоколадът понижава риска от преждевременно раждане

Бременните жени, които консумират шоколад три пъти седмично, могат да намалят риска от преждевременно раждане наполовина. Това обявиха учени от Америка.
Проучванията на американските учени сочат, че жените, които редовно ядат шоколад или пият такива напитки, са много по-малко застрашени да родят преждевременно, отколкото бъдещите майки, които се притесняват, че ще напълнеят прекалено и ги избягват.
Специалистите обясняват, че много повече са ползите от тъмния, отколкото от млечния шоколад, който съдържа и по-голямо количество захар.
Скоро учени от Швеция установиха, че хората, които са преживели инфаркт и консумират шоколад три пъти в седмицата, намаляват със 70% риска от смърт заради сърдечни заболявания.
Специалистите твърдят още, че консумацията на шоколад през бременността оказва положително влияние върху развитието на детето и на по-късен етап.
Децата, чиито майки са хапвали шоколад често, се смеят повече и са много по-активни.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ПАРТОШУЪР ТЕСТ ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО РАЖДАНЕ
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ С ШОКОЛАД 120 мл
МИЛМЕКС ЧЕРЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ 80 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Бременност и майчинство
- Нитратите във водата са свързани с риск от преждевременно раждане
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадов сладкиш с ванилов пудинг и крем
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадово-млечен ликьор
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Коментари към Шоколадът понижава риска от преждевременно раждане