Шоколадът понижава риска от преждевременно раждане

Бременните жени, които консумират шоколад три пъти седмично, могат да намалят риска от преждевременно раждане наполовина. Това обявиха учени от Америка.
Проучванията на американските учени сочат, че жените, които редовно ядат шоколад или пият такива напитки, са много по-малко застрашени да родят преждевременно, отколкото бъдещите майки, които се притесняват, че ще напълнеят прекалено и ги избягват.
Специалистите обясняват, че много повече са ползите от тъмния, отколкото от млечния шоколад, който съдържа и по-голямо количество захар.
Скоро учени от Швеция установиха, че хората, които са преживели инфаркт и консумират шоколад три пъти в седмицата, намаляват със 70% риска от смърт заради сърдечни заболявания.
Специалистите твърдят още, че консумацията на шоколад през бременността оказва положително влияние върху развитието на детето и на по-късен етап.
Децата, чиито майки са хапвали шоколад често, се смеят повече и са много по-активни.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ПАРТОШУЪР ТЕСТ ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО РАЖДАНЕ
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ПЮР НУТРИШЪН ГУРМЕ ПРОТЕИНОВ БАР ДВОЕН ШОКОЛАД 70 г
НовВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Бременност и майчинство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Бременните жени, заразени с човешки папиломавирус, са изложени на висок риск от преждевременно раждане
- Хората, болни от рак, трябва да избягват шоколада
- Двойно шоколадово брауни с хрупкава коричка
- Домашен млечен шоколад
Коментари към Шоколадът понижава риска от преждевременно раждане