Начало Здравна медиа Здравни новини Американски лекари извършиха уникална операция

Американски лекари извършиха уникална операция

Американски лекари извършиха уникална операция - изображение

Американски лекари осъществиха уникална операция, създавайки ухо в ръката на младо момиче. Основата на новото ухо е хрущял, който хирурзите са трансплантирали под кожата на ръката. В момента, когато органът достигне необходимия размер, той ще бъде присаден на анатомичното си място. Лекарите са убедени, че новото ухо ще изпълнява изцяло функциите си.

Двадесет и една годишната девойка е изгубила ухото си, когато е била тийнейджър по време на инцидент.

Това не е първият опит на хирурзите да създадат орган в тялото на пострадалия човек. По сходен начин китайски лекари направиха нов нос. Той беше отгледан на челото на пострадалия, а след това поставен там, където трябва да бъде.

Подобни хирургични интервенции се отличават с изключителна трудност. За тях са нужни както опит, така и голям професионализъм. Мнението на специалистите е, че броят на тези операции постепенно ще се увеличава, защото новите технологии вървят стремително напред.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: vistanews.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниПатологияИсторияСнимкиЛеченияЛюбопитноНормативни актовеОрганизацииСпортЛайфстайлИзследванияЗдравни съветиХранене при...Алт. медицинаТестовеФизиологияСпециалистиКлинични пътекиБотаника