Начало Здравна медиа Здравни новини Владимир Путин: Ще бъдат предприети нови, много по-строги мерки за спиртната индустрия в Русия

Владимир Путин: Ще бъдат предприети нови, много по-строги мерки за спиртната индустрия в Русия

Владимир Путин: Ще бъдат предприети нови, много по-строги мерки за спиртната индустрия в Русия - изображение

Ще бъдат предприети нови, много по-строги мерки за спиртната индустрия в Русия, обяви президентът на страната Владимир Путин по повод инцидента в Иркутск, при който след употреба на козметичен лосион починаха над 60 души, а още десетки са в болница.

Президентът също така призова за намаляване на акцизите върху алкохолните напитки, като целта е да се ограничи консумацията на заместващи вещества като козметични продукти, одеколони, което е честа практика сред по-бедната част от руското население.

Препаратът за вана "Бояришник", който взе десетки жертви,  е произведен нелегално. Според федералното следствие отровените граждани употребили течността като алкохолно питие, но тя съдържала концентриран метилов спирт вместо етилов.

"Буквално след 10 минути, който пие, загива", заяви сенаторът от Иркутска област Виталий Шуба.

Междувременно Русия бе скована от необичаен ранен студ, като в някои региони на страната температурите са паднали до -50 градуса. Два полета в Сибир са анулирани заради ниските температури. Според метеоролозите до 24 декември не се очаква затопляне.

Агенция Регнум информира, че заради -30–градусовия студ са затворени училищата в Тюмен. Арктически студове завладяват и Новосибирска област, където температурата минус 23 градуса.

Министерството на извънредните ситуации съобщи, че през изминалите дни заради студа в Свердловска област на Урал са регистрирани 10 аварии и 13 пожара.

Снимка: BAKU.WS

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлЛюбопитноНовиниЗдравни съветиИсторияСнимкиАлтернативна медицинаСпортГеография