Начало Здравна медиа Здравни новини Денонощен център ще насочва пациенти към болниците в страната

Денонощен център ще насочва пациенти към болниците в страната

Денонощен център ще насочва пациенти към болниците в страната  - изображение

След Шумен Велико Търново може да бъде следващият град, в който ще работи денонощен център, насочващ нуждаещите се към лечебни заведения в страната. На практика това е другият вариант на спешната помощ. Услугата е иновативна и е дело на компанията „Доктори БГ“, която я разработва.

Центърът предлага съдействие за медицинска помощ, дава информация, запазва часове за прегледи.

Сериозно предимство е, че обажданията се приемат от медицински лица, които са в състояние професионално да преценят казуса и да дадат най-добрите съвети до идването на екип. Въвежда се и паник бутон при спешна нужда от лекар.

По време на представянето на услугата в Старопрестолния град представителят на компанията Мишел Леви обясни, че паник бутона осигурява гласова връзка към кол центъра. Той представлява малко джобно устройство със сим карта и поддържа 4G и GPS локализация. Когато се натисне, веднага осъществява връзка. Устройството ще бъде полезно и ефективно в детските ясли и градини и в учебните заведения, както и за жителите на малките населени места.

Основната задача на иновацията е, да помогне за по-доброто качество, но и за достъпа до здравеопазване, а според Мишел Леви с предлаганата от тях услуга ще бъдат облекчени и екипите на спешните центрове. Роденият в България, но живеещ в Израел мъж коментира, че навсякъде по света има медицински асистанс, но не и у нас.

Във Велико Търново предстоят срещи на различно ниво, за да бъдат запознати хората с този проект. Той ще бъде реализиран, когато компанията събере достатъчно абонати за услугата. От там уточняват, че социално слабите ще ползват отстъпки.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: borbabg.com
Снимка: fr.pngtree.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиЗаведенияСнимкиНовиниНормативни актовеЛайфстайлИсторияЗдравни съветиЛюбопитноЛечения