Начало Здравна медиа Здравни новини Затворник се представя за брат си, за да му направят сърдечна операция в Бургас

Затворник се представя за брат си, за да му направят сърдечна операция в Бургас

Затворник се представя за брат си, за да му направят сърдечна операция в Бургас - изображение

Затворник, обявен за издирване от август 2015 г., се опита да измами хирурзи и да ги накара да му направят сърдечна операция. Той постъпил в „Аджибадем Сити Клиник“ – Бургас и заявил, че е мъж на име Семеон, на 62 г., от с. Мартен, Русенско. Обявил, че се нуждае от спешна операция, но си забравил документите за самоличност.

Тъй като в документацията на болницата фигурира пациент с такова име и характеристики, лекарите установили, че преди две години са му сложили байпас и затова подготвили мъжа за операция. Но в хода на интервенцията кардиохирурзите открили, че няма байпас и алармирали органите на реда за злоупотреба със самоличност.

Разкрило се, че измамникът бил Георги, на 56 г., брат на човека, за когото се представя, и е нарушил домашния си отпуск, в който го пуснали преди почти две години от затвора в Белене. Там излежавал наказанието си за извършени измами, но не се върнал след отпуска. Заради приликата с брат си той решил да се възползва и да отиде в лечебното заведение, където оперирали роднината му.

Въпреки всичко, лекарите приключили успешно интервенцията и след като преценили, че няма опасност за здравето му, след излизането от упойка избягалият затворник бил закаран в бургаския затвор.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: picdn.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСоциални грижиСпортПсихологияНовиниТестовеАнкетиЛюбопитноЛеченияКлинични пътекиИнтервютаСпециалистиЗаведенияНормативни актове