Начало Здравна медиа Здравни новини ИГ „Медицински одит“ ще проверява гинеколог със забрана да практикува

ИГ „Медицински одит“ ще проверява гинеколог със забрана да практикува

ИГ „Медицински одит“ ще проверява гинеколог със забрана да практикува - изображение

От СБАЛАГ „Майчин дом“ пуснаха сигнал до Изпълнителна агенция „Медицински одит“ да направи проверка на акушер-гинеколог, който работел на граждански договор в болницата. Специалистът е македонецът д-р Николче Дамчевски, който е завършил висшето си медицинско образование в нашата страна, а също така е придобил и българско гражданство.

Разследване на македонската медия „Нова телевизия“ показва, че гинекологът има потвърдена от Апелативния съд в Скопие 2-годишна ефективна присъда и забрана да работи 8 години. Според журналистите той лъгал 9 месеца своя пациентка, че е бременна. Те установили, че Дамчевски работи в частно лечебно заведение и в Медицинския център „Майчин дом“ в столицата.

От центъра вече са прекъснали дейността на лекаря до изясняване на обстоятелствата. Оттам подписали с него граждански договор, за сключването на който той представил всички необходими документи, които се изискват от българското законодателство. Това са диплома за завършено висше медицинско образование, свидетелство за призната специалност по акушерство и гинекология, както и удостоверение за членство в БЛС.

От медицинския център ще съдействат по всякакъв начин на разследващите и контролните органи.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: clinica.bg
Снимка: bnr.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСоциални грижи