Начало Здравна медиа Здравни новини И през 2017 г. лекарствата за основна терапия на онкоболните пациенти ще бъдат безплатни

И през 2017 г. лекарствата за основна терапия на онкоболните пациенти ще бъдат безплатни

И през 2017 г. лекарствата за основна терапия на онкоболните пациенти ще бъдат безплатни - изображение

За да осигури лекарства за основна терапия на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, Националната здравноосигурителна каса проведе допълнително договаряне с притежатели на разрешения за употреба на лекарствени продукти за 6 лекарствени продукта, подлежащи на задължително централизирано договаряне на отстъпки (на основание чл.45, ал.19 от Закон за здравното осигуряване.

Като отчете факта, че липсата на адекватна терапия би ограничила терапевтичните възможности на специалистите при лечение на деца, за които терапията е алтернативна, касата прие да договори в полза на онкоболните пациенти по-ниски отстъпки от нормативно установените за 4 лекарства:

1. Cisplatin Accord 1 mg/ml - 50 ml;

2. ENDOXAN power for sol. for inj. 200mg х10;

3. HOLOXAN power for sol. for inj. 1000x1;

4. Carboplatin Actavis concentrate for sol. for inf. 10mg/ml - 15 mlх1

По информация на НЗОК от българския фармацевтичен пазар няма да бъдат изтеглени лекарствените продукти Tolterodin Accord film tabl. 2mg x 28 и Terazosin Accord tabl. 2mg x 28. За тях ще бъдат сключени договори по чл.21, ал. 1, т. 1 от Наредба № 10 за предоставяне на отстъпка в размер на 10% от разходите на НЗОК за съответното тримесечие.

Това са лекарствените продукти:

- Cytarabine Accord inj. or inf. 100mg/ml-10ml x 1

- Doxorubicin Accord concentrate for sol. for inf. 2mg/ml-25ml x 1

След проведени преговори НЗОК ще осигури и ще заплаща за лечението на онкоболните и още два лекарствени продуктаCytarabine Accod inj. or inf. 100 mg/ml – 10 ml x l и Doxorubicin Accod concentrate for sol. for inf. 2mg/ml 25 mlх1.

Снимка: sofia.topnovini.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноОрганизацииКлинични пътекиНормативни актовеИсторияСоциални грижиАнкетиТестовеНаправления в медицинатаНаучни публикацииСпециалистиЗаведенияМедицински изследванияАлтернативна медицинаПрезентацииДиетиЛайфстайлПсихологияСнимкиИнтервютаЗдравни съветиХранене при...ЛеченияБотаникаПроизводителиАптекиРецептиОткритияГеография