Начало Здравна медиа Здравни новини Лекарство за аутизъм може да се появи по-рано на пазара

Лекарство за аутизъм може да се появи по-рано на пазара

 Лекарство за аутизъм може да се появи по-рано на пазара - изображение

Лекарството Balovaptan, разработено от фармацевтичната компания Рош и определено от американската Агенция за контрол на лекарствата и храните (FDA) като иновативен терапевтичен инструмент, може да бъде на пазара по-рано от предвиденото.

Продуктът е минал през първия етап на клинични изпитания. Именно резултатите от тях, представени на Международния конгрес по изследване на аутизма, проведен през май 2017-а, са в основата на решението на американската агенция. Лекарството се понася добре и не причинява сериозни нежелани реакции.
Следващата фаза на клинични изпитания включва тестването му при деца и юноши с нарушения от аутистичния спектър.

Balovaptan е предназначен да подобрява комуникационните способности и тези за социализация при аутистите. Всички проучвания и върху животни, и върху хора показват, че лекарството е наистина ефективно в случаите на аутистични разстройства.

Главният медицински специалист на Рош Сандра Хорнинг изразява надежда си, че решението на Агенцията за контрол на лекарствата и храните в САЩ ще ускори работата по препарата и неговата поява на пазара.

Според Световната здравна организация 0,3% от хората в света страдат от аутизъм, а средно нарушенията от аутистичния сектор се срещат при един на всеки 160 човека.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: vesti.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноПсихологияХранене при...Алт. медицинаВидеоИсторияЗдравни съветиЛайфстайлСпортИнтервютаОрганизацииСоциални грижиСнимкиНормативни актовеАнкетиСпециалистиПроизводителиАптекиЛеченияРецептиКлинични пътекиОткритияНаправления в медицинатаГеография