Начало Здравна медиа Здравни новини Мария Везарова: Най-ценното, което "Зачатие" дава на всички ни, е път

Мария Везарова: Най-ценното, което "Зачатие" дава на всички ни, е път

Мария Везарова: Най-ценното, което "Зачатие" дава на всички ни, е път - изображение

Наричат ме Мишанта и съм доброволец в сдружение "Зачатие".

Преди десет години една скъпа на сърцето ми приятелка, с която мечтаехме да бъдем Майки и заедно се лутахме търсейки пътя към тази мечта, ми даде едно малко листче на което беше написано www.zachatie.org.

И от онзи момент до днес, това място е моят втори дом! Дом, в който влязох тихо, много тъжна, объркана и отчаяна. Дом, в който ми подадоха ръка, и после… после всичко беше по-лесно.

След всичките тези години осъзнах с пълна сила, че най-ценното, което "Зачатие" дава на всички ни, е път.

Проправя пътека с информация и споделени знания - до лекаря, който ще ти помогне да се пребориш с неслучването. Неслучването, наречено стерилитет, а той се преодолява тогава, когато стане обща кауза и двойката се озове на правилното място - при репродуктивен специалист в клиника по стерилитет.

Така "Зачатие" помогна и на мен да намеря своята пътека до своя лекар. Опитвам се да намеря най-точните думи, за да ви разкажа колко много ни даде срещата с д-р Владимиров и екипа на ин витро клиника "София".

Но то се побира и само в една дума - ВСИЧКО! Даде ни смисъл, даде ни бъдеще, даде ни усмихнати утрини и щастливи безсънни нощи. Направи мен Майка, а любимият мъж до мен - Баща на децата ни.

"Зачатие" е този така важен път за много хора, то е в усмивките на децата им, а те са прекрасни и щастливи, защото са желани и до болка обичани. Момичетата и момчетата, които стоят в основата на всичко това, са невероятни и аз съм даже благодарна на съдбата си, че ме сблъска със стерилитета, за да мога да имам и тях в живота си.

От 4-5 години съм в основния екип на сдружението и за мен това е огромна чест. Когато се "събираме" – онлайн или на живо - винаги е страхотно и много зареждащо с положителна енергия. Защото ние сме обикновени хора с необикновена мисия – мисия, която променя човека. Ние сме свързани в една симбиоза от емоции, чувства и възприятия, докосващи най-тънките струни на човешкото същество - мечтата за дете. Не знам дали има друга такава мечта, в която да са събрани толкова всепоглъщащи чувства - да го искаш, да го жадуваш, да го копнееш, да го изстрадаш и с последната клетка на тялото си…

А това променя човека, прави те по-добър, по-искрен и по-истински.

Може да ви прозвучи странно, но "Зачатие" откри у мен и един друг неподозиран талант - да бъда кулинар! От около две години стопанисвам "вкусния" подфорум към сайта zachatie.org и това ми доставя огромно удоволствие. Основното и най-важното, обаче, е друго - да знаеш, че докосвайки хората с твоя опит, ти им вдъхваш вярата, че в пътя към мечтаното дете не са сами. На тази земя има и други усмихнати, интелигентни, мислещи и работещи хора, които имат същите проблеми като тях и заедно, споделяйки и обменяйки опит, по пътя става по-лесно!

Нека във всеки дом, в който има копнеж, да има детски смях!

Желая ви го от сърце и с обич към всички доброволци на "Зачатие"!

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноСоциални грижиИсторияСнимкиНовиниИнтервютаМедицински изследванияПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиАлтернативна медицинаСпортНаучни публикацииКлинични пътекиФизиологияЛеченияЗдравни проблемиНормативни актовеПроизводителиСпециалистиХранене при...Ботаника