Начало Здравна медиа Здравни новини МБАЛ – Пазарджик вече е донорски център за трансплантации

МБАЛ – Пазарджик вече е донорски център за трансплантации

МБАЛ – Пазарджик вече е донорски център за трансплантации - изображение

Пазарджишката областна болница официално е донорска база. Лечебното заведение е одобрено за Донорски център за трансплантации, обяви началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Димитър Иванов.

От болницата преди няколко месеца подадоха документи да бъдат вписани в публичния регистър на Националната система. Пред Радио „Фокус“ специалистът признава, че новият статут ще бъде предизвикателство за пазарджишкото лечебно заведение и че процесът ще бъде труден. Той допълни, че е важно хората да разберат, че целта не е търговия с органи, а става въпрос за нуждаещи се пациенти, на които е необходима трансплантация.

В болницата работят подготвени специалисти, които при нужда могат да реагират адекватно и компетентно, както при случая от края на юни. Тогава жена на 42 г. от Пазарджик изпадна в мозъчна смърт и нейни органи спасиха живота на трима пациенти.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: zdravencatalog.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЛеченияНормативни актовеЛайфстайлЛюбопитноОрганизацииСоциални грижиПатологияСнимкиСпортОбразованиеЗаведенияИзследванияСпорт и туризъмСпециалисти