Начало Здравна медиа Здравни новини Недостигът на медикаменти е в основата на семинар, организиран от ЕМА

Недостигът на медикаменти е в основата на семинар, организиран от ЕМА

Недостигът на медикаменти е в основата на семинар, организиран от ЕМА - изображение

Европейската агенция по лекарствата събира на 8 и 9 ноември специално създадената група, в която са включени както нейни, така и представители на ЕК, националните органи, председателите на координационните групи и на европейската работна група за наблюдение и стратегия.

Основната задача ще бъде да съберат всички гледни точки по една от важните теми – потенциалните проблеми с доставката и начините да се преодолее недостигът на медикаменти.

От ЕМА за пореден път припомнят, че подобряването на процедурата за издаване на разрешителни за употребата на лекарства е ключов приоритет.

Работната група има ангажимент към координация на дейностите, чиято задача е превенцията, управлението на процесите и идентифицирането на проблемите.

Няма по-важна задача от подобряването на доставката на лекарствени продукти в Европа, коментират от европейската Агенция и допълват, че това е особено значимо в контекста на предстоящото оттегляне на Обединеното кралство от ЕС и потенциалното прекъсване на доставките. Затова и другата важна цел на работната група е да улесни и координира действията между държавите-членки, ЕК и ЕМА. 

Вторият ден от семинара ще бъде излъчван на живо в уебсайта на ЕМА, информират оттам.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: ema.europa.eu
Снимка: lasanteetlesplantes.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛеченияЛюбопитноКлинични пътекиБотаникаСнимкиСпециалистиАнкетиНормативни актовеЗдравни съветиИсторияПроизводителиАптекиОрганизацииРецептиЛайфстайлОткритияСоциални грижиНаправления в медицинатаГеография