Начало Здравна медиа Здравни новини Прекратиха обществената поръчка за ваксините, липсват кандидати

Прекратиха обществената поръчка за ваксините, липсват кандидати

Прекратиха обществената поръчка за ваксините, липсват кандидати - изображение

В края на миналата седмица вицепремиерът и служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев е издал решение за прекратяване на търга за обществената поръчка за ваксини. Явили са се кандидати само за най-критичните биопродукти - 5- и 6-валентните задължителни ваксини за новородените и децата до 6-годишна възраст.

Заради неявяването на желаещи за доставчици останалата част от поръчката остава неизпълнена и когато бъдат подготвени документите, ще се обяви отново. Без доставчици остават 4-валентните ваксини, както и тези срещу бяс и коремен тиф, за кримска хеморагична треска и за противоантраксен и противобутилинов серум.

Обществената поръчка беше обявена в края на мандата на бившия здравен министър Петър Москов и е на стойност 27 милиона лева. За да спрат проблемите с осигуряването на необходимите васкини, които са нужни за изпълнението на задължителния имунизационен календар, служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев заяви, че се обмисля закупуването на биопродуктите за 3 години напред.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: onlinedoctor.lloydspharmacy.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиНормативни актовеОрганизацииИсторияЛюбопитноСнимкиЛеченияЗдравни съветиАнкетиАлтернативна медицинаЛайфстайлТестове