Начало Здравна медиа Здравни новини Проект на закон предвижда недобросъвестните психолози да бъдат глобявани

Проект на закон предвижда недобросъвестните психолози да бъдат глобявани

Проект на закон предвижда недобросъвестните психолози да бъдат глобявани - изображение

Подготвя се проект на закон, с който се цели регулиране на професията, която упражняват психолозите. В него ще бъде заложено за онези специалисти, които са недобросъвестни, глоби до 5 минимални заплати.

Проектът, предложен от Обединените патриоти, ще има и други санкции за онези психолози, които нарушават правилата на професионалната практика или етичния кодекс. Те ще губят правото да упражняват професията си за от 3 месеца до 2 години.

Сегашното Дружество на психолозите в България ще се преобразува в Камара на психолозите, която ще има правомощията да налага горепосочените наказания. Специалистите трябва да са вписани в публичен регистър и в него ще е явна информацията за техните имена, степен на образование, координати, месторабота.

Камарата ще има право да определя размера на тарифите, на които ще работят различните категории психолози, на нейното внимание ще бъде и продължаващото им обучение. Също така ще подготвя становища по различни нормативни актове.

С тези промени специалистите се надяват да се повиши качеството на услугите, както и да се увеличи доверието в тях.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: clinica.bg
Снимка: texastribune.org

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСоциални грижиЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСпециалистиСнимкиТестовеСпортИнтервютаЛеченияАлт. медицина