Начало Здравна медиа Здравни новини Проф. Росен Маджов е новият президент на Европейското дружество по хирургия

Проф. Росен Маджов е новият президент на Европейското дружество по хирургия

Проф. Росен Маджов е новият президент на Европейското дружество по хирургия - изображение

Проф. Росен Маджов оглави Европейското дружество по хирургия. Това е безспорно признание както за неговия професионализъм и активната му международна дейност, така и за академичната общност на хирурзите във Варна.

Професорът, който има и специалност онкология, е част от екипа на варненската Университетска болница „Света Марина“, той е почетен член и хирургичните дружества в Румъния и Унгария, автор е на над 250 научни статии.

Една от основните цели на Европейското дружество по хирургия е укрепването и развиването на отношенията и насърчаването на обмена на информацията между хирурзите, както и представянето, овладяването и приложението на модерни и съвременни диагностични и терапевтични методи на лечение.

Дружество организира множество научни форуми, които помагат за реализирането на тези основни цели. Те са и място за изява на младите специалисти и възможност за тяхното израстване в кариерата.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: svetamarina.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОрганизацииНовиниСпорт и туризъмЛайфстайлИсторияСнимкиСпециалистиИнтервютаЛюбопитноНормативни актовеЛеченияЗаведенияКлинични пътекиИзследванияЗдравни съветиНаправления в медицината