Начало Здравна медиа Здравни новини Д-р Атанас Кундурджиев е новият председател на Комисията по прозрачност

Д-р Атанас Кундурджиев е новият председател на Комисията по прозрачност

Д-р Атанас Кундурджиев е новият председател на Комисията по прозрачност  - изображение

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Атанас Кундурджиев е определен за председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, беше решено на днешното правителствено заседание. Той ще замени досегашния представител на Министерство на здравеопазването в състава на Комисията д-р Бойко Пенков.

Комисията по прозрачност е органът, пред който се обжалват решенията на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, създаващи регулация по отношение на ценообразуването на лекарствените продукти и преценката относно съответствието им с критериите за включване и изключване от Позитивния лекарствен списък.

Междувремменно Министерският съвет прие решение, с което определя трима нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) във връзка с промените в състава на кабинета. От Надзорния съвет на НОИ са освободени Зорница Русинова, Адам Персенски и Филип Кирев. За нови членове правителството определи министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник-министъра на здравеопазването д-р Галин Каменов и главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров.

Снимка: Novini.bg

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеСоциални грижиОрганизацииИсторияИнтервютаСнимкиАнкетиЛюбопитно