Начало Здравна медиа Здравни новини Турската "Аджъбадем" купи болница "Токуда" и я обедини със "Сити Клиник"

Турската "Аджъбадем" купи болница "Токуда" и я обедини със "Сити Клиник"

Турската "Аджъбадем" купи болница "Токуда" и я обедини със "Сити Клиник" - изображение

Турската "Аджъбадем" купи болница "Токуда" и се обедини със "Сити Клиник", създавайки най-новата и най-голяма здравна верига у нас.

Тя ще носи името "Аджъбадем Сити Клиник", като болничната структура ще е най-голямата в България и ще включва 4 лечебни заведения с почти 750 легла и 4 медицински центъра. От "Аджъбадем" дават гаранция за най-високо качество на лечение в България, позовавайки се на доказаната си репутация в световното здравеопазване. След сделката "Аджъбадем" ще притежава 76,5% от акционерния дял на новосъздената компания, а останалите 23,5% ще са на акционери от “Сити Клиник”, чиито дялове ще се слеят в новото дружество.

Веригата "Сити Клиник" води своето начало от 2010 година, като в нея влизат 3 болници и 3 медицински центъра. "Токуда Груп" пък е най-голямата частна здравна структура у нас, включваща 550 болнични легла, медицински център, център за клинични проучвания, аптека и хоспис в столицата. Тя отваря врати преди 10 години и е първото частно лечебно заведение у нас, 100-процентова собственост на японски инвеститор.

Турската здравна структура "Аждъбадем" притежава 18 болници с 3100 лекари, а за групата работят повече от 18 хиляди души. От нейното създаване през 1991 г. досега тази марка е предпочитана от пациентите не само в Турция, но и по света.

4.8, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЗаведенияСпортИсторияСнимкиНормативни актовеКомпании и организацииЛюбопитноОрганизацииИнтервютаКлинични пътекиЗдравни съветиСоциални грижиАптекиЛеченияАнкетиСпециалисти