Начало Здравна медиа Здравни новини УНИЦЕФ предлага методика за оценка на психологическото развитие на децата

УНИЦЕФ предлага методика за оценка на психологическото развитие на децата

УНИЦЕФ предлага методика за оценка на психологическото развитие на децата - изображение

УНИЦЕФ предлага и в България да бъде използвана тяхната методика за оценка на психологическото  развитие на децата, която се прилага в много държави. Такъв е резултатът от срещата на здравния министър Кирил Ананиев и представителят на международната организация за България Мария Хесус Конде.

Освен идеята страната ни да приложи опита на УНИЦЕФ, Мария Хесус Конде представи оценката на организацията за работата на институциите, свързана с ранното детско развитие. Оценката е висока особено що се отнася до детското и майчино здравеопазване. Според експертите усилията трябва да бъдат насочени към по-добра координация на дейността между ведомствата.

България е добър пример и за начина, по който се осъществява деинституционализацията на децата и тези успешни практики ще бъдат представени на форум в Брюксел, който УНИЦЕФ организира.

От своя страна здравният министър изрази желанието на държавата за разширяване на съвместна дейност с неправителствената организация, което вероятно ще залегне и в новата петгодишна програма за работа между България и УНИЦЕФ, която започва от тази година.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg
Снимка: bankingtech.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПсихологияЗдравни съветиНовиниСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноСпортИсторияФизиологияСнимкиСпециалистиИнтервютаТестовеРецептиХранене при...Алт. медицинаАнкетиОбразованиеОрганизацииНормативни актовеЗаведенияКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника