Начало Здравна медиа Здравни новини Фондацията на семейство Гейтс ще инвестира 140 милиона долара в ново лекарство против СПИН

Фондацията на семейство Гейтс ще инвестира 140 милиона долара в ново лекарство против СПИН

Фондацията на семейство Гейтс ще инвестира 140 милиона долара в ново лекарство против СПИН  - изображение

Ако новият проект на Бил Гейтс се окаже успешен, битката срещу СПИН може да навлезе в изцяло нова фаза.

Благотворителната фондация на семейство Гейтс ще инвестира 140 милиона долара в ново лекарство против болестта.

The Wall Street Jorunal съобщава още, че ще приложи нов метод за превантивно лечение, който включва даването на специално лекарство в рамките на обикновена профилактика. Ако медикаментът се взима достатъчно често, може значително да намали опасността от СПИН.

От фондацията обясняват, че методът разчита на специален подкожен имплант, който ще се поставя в тялото и ще осигурява нужните профилактични дози от лекарството ежедневно в продължение на 6 до 12 месеца.

Припомняме ви, че в началото на 2016 г. фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и британското правителство инвестираха близо 5 милиарда долара в борбата с маларията, а през 2015 г. Бил Гейтс и съпругата му Мелинда удвоиха средствата, вложени в борбата срещу глада по света. През следващите 6 години сумата, дарена от тяхната фондация за борба с глада на планетата, ще достигнат 776 млн. долара.

Снимка: www.pbs.org

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниТестовеАлтернативна медицинаИсторияЛюбопитноЛеченияМедицински изследванияНормативни актовеЗдравни проблемиЛайфстайлИнтервютаОрганизацииСоциални грижиБотаника