Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Алкохолът с приятели е полезен

Алкохолът с приятели е полезен

Алкохолът с приятели е полезен - изображение

Алкохолът в умерени количество и в приятелска атмосфера оказва положително влияние на компанията. Колектива се сплотява и самочувствието се подобрява, информират специалисти от Оксфордския университет.

До този извод учените са достигнали на базата на анализ на три последователни изследвания. Специалистите са се интересували основно от честотата на пиене, мястото, самочувствието на хората в компанията и социалния опит. Заключението на анализите показва, че хората, които често посещават близки до дома или офиса заведения, се чувстват доста по-добре и доволни. Определят себе си като част от колектива и повече се доверяват на останалите представители от групата.
Резултатите сочат, че хората, които по-рядко посещават подобни заведения, се характеризират с по-малък кръг от приятели, по-рядко се доверяват и не се чувстват пълноправен член на групата или колектива.

Учените поясняват, че се е откроила тенденцията, в която хората в близки до дома заведения се събират в по-малък състав и всеки участва в разговора. Хората, които посещават по-централни заведения, консумират алкохол с по-голям колектив, но не участват активно в разговорите.

Подчертават се, че става въпрос за умерени количества алкохол.

Според учените социалните връзки помагат и защитават хората от психични заболявания.

Изследването е публикувано в сп. "Медикъл експрес".

Снимка: scottstaxicda.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноАлтернативна медицинаЛайфстайлПсихологияСнимкиНовиниРецептиЛеченияСпортИсторияХрани и ястияЗдравни съветиОрганизацииЗдравни проблемиМедицински изследванияСоциални грижиЕ-тата в хранитеБотаникаХранене при...Нормативни актовеДиети