Антиоксидантите в подправките се борят с вредните мазнини
Добавянето на подправки, съдържащи антиоксиданти, предпазва от уврежданията, които предизвикват мазните храни, установиха американски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".
Подправки като червен и черен пипер, канела, риган, розмарин и чесън намаляват вредата, която мазнините нанасят върху сърцето.
Мазнините увеличават нивата на триглицеридите в кръвта. Ако това става често или ако покачването е твърде високо, опасността от сърдечно-съдови заболявания нараства. Добавянето на подправки към мазната храна намалява реакцията на триглицеридите с около 30 процента.
За изследването учените от университета на Пенсилвания са добавяли по две чаени лъжички смес от подправки - червен и черенпипер, риган, розмарин, чесън, канела и карамфил към всяко ястие, давано на доброволци със затлъстяване, но иначе здрави. Храната за контролната група е била същата, но без подправките.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГЕ 132 АНТИОКСИДАНТ капсули * 30
АНТИОКСИДАНТ СТРОНГ таблетки * 30 ВАЛМАРК
НЕОКСИД таблетки * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Таблица за идеалното тегло според ръста и годините за жените
- И билките имат странични ефекти
- Методи за лечение на анорексия
- Драконов плод
- E385 Калциево динатриев етилен диамин тетраацетат
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Райска ябълка
- Сладък картоф
Коментари към Антиоксидантите в подправките се борят с вредните мазнини