Бактерии дебнат в бисквитите

Бисквитите, крекерите и други сухи хранителни продукти притежават потенциал да съхраняват болестотворни бактерии като салмонела в продължение на половин година.
Откритието е на учени от Джорджийския университет.
Те са установили, че именно в тези продукти опасните бактерии могат да оцелеят много по-дълго, отколкото се е смятало до момента.
Изследователите са тествали пет щама на бактерията салмонела. Те са заразили с тях четири вида пълнеж - ванилия, сирене, фъстъчено масло и шоколад. След складирането на изследваните продукти учените са били в състояние да определят колко дълго салмонелата е оцеляла в тях.
В някои от случаите учените са открили, че бактерията се е съхранила в продължение на половин година.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ИМПРЕСАН ДЕЗИНФЕКТАНТ ЗА ПРАНЕ СЕНЗИТИВ 1500 мл
ЕНТЕРОСАН 47 таблетки 180 мг * 30
ТермолабилниПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИКАРИЕС 75 мл
МЕДИСТУС АНТИВИРУС 200 таблетки за смучене * 10
СЕБА МЕД БЕБЕ ЛОСИОН 200 мл.
КОРЕГА УАЙТЪНИНГ ТАБЛЕТКИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ПРОТЕЗИ * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Д-р Бойка Иванова Серафимова-Димитрова
- д-р Евелина Димитрова Георгиева
- д-р Васил Иванов Иванов
- д-р Грета Йорданова Петкова-Иванова
- д-р Пламен Кирилов Павлов
- д-р Галина Методиева Ангелова
- д-р Татяна Николова Каменова
- Д-р Иванка Иванова Кьолиева
- д-р Милена Евтимова Трифонова
- д-р Гергина Христова Димитрова
Коментари към Бактерии дебнат в бисквитите