Бактерии дебнат в бисквитите
Бисквитите, крекерите и други сухи хранителни продукти притежават потенциал да съхраняват болестотворни бактерии като салмонела в продължение на половин година.
Откритието е на учени от Джорджийския университет.
Те са установили, че именно в тези продукти опасните бактерии могат да оцелеят много по-дълго, отколкото се е смятало до момента.
Изследователите са тествали пет щама на бактерията салмонела. Те са заразили с тях четири вида пълнеж - ванилия, сирене, фъстъчено масло и шоколад. След складирането на изследваните продукти учените са били в състояние да определят колко дълго салмонелата е оцеляла в тях.
В някои от случаите учените са открили, че бактерията се е съхранила в продължение на половин година.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА КУТИЯ С БИСКВИТИ BJ470
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г 4710
НАУ ФУДС ПАУ ДАРКО - МРАВЧЕНО ДЪРВО капсули 500 мг * 100
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- СПЕЦИФИЧНИЯТ ВКУС В УСТАТА МОЖЕ ДА Е ПРИЗНАК НА СКРИТО ЗАБОЛЯВАНЕ
- Антибиотици
- Състоянието на ноктите на ръцете предупреждава за евентуални заболявания
- Хлорамфеникол
- Д-р Иванка Иванова Кьолиева
- д-р Елка Маринова Станчева
- д-р Васил Иванов Иванов
- д-р Георги Николов Георгиев
- Лечение на бактериална вагиноза
- Д-р Бойка Иванова Серафимова-Димитрова
Коментари към Бактерии дебнат в бисквитите