Белтък в сирената убива микроби и ракови клетки
Белтък в сирената убива микроби и ракови клетки, твърдят учени.
Белтъкът се казва низин и се отделя от лактобактериите при закваската на млякото и зреенето на сирената. Учените са направили заключението си по време на изследване на въздействието на различни вещества в храната върху раковите клетки, които са устойчиви към химиотерапия и други методи за борба със злокачествените тумори.
Низинът е едно от тези вещества. Белтъкът на млечнокиселите бактерии Lactococcus lactis присъства в сирената и почти във всички млечни продукти.
Проведени лабораторни опити върху мишки са показали, че низинът се бори успешно не само с рака, но и с много патогенни бактерии, които са станали неузявими за антибиотиците поради "изкуствения подбор" зад стените на лаборатории и клиники.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НЕОСТРАТА СКИН АКТИВ ЦЕЛУЛАР ЕМУЛСИЯ ЗА КЛЕТЪЧНА РЕГЕНЕРАЦИЯ 50 гр.
Безплатна доставка за България!КАЛЦИЙ, МАГНЕЗИЙ И ЦИНК капсули * 100 NATURE`S WAY
АЛОКСИ БАЛСАМ ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 300 мл
НЕОСТРАТА СКИН АКТИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛО ОЧИ 15 г
Безплатна доставка за България!АЛОКСИ БАЛСАМ ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 1000 мл
МЕРЦ СПЕЦИАЛ СКИН ЕНЕРДЖИ капсули * 30
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Натурални средства срещу липоми
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Строеж на мускулната клетка
- CA 125 туморен маркер
- Преднизон
- Регенерация: протеини превръщат фибробластите в клетки на крайниците
- Пасивен транспорт
- Лечение с циклофосфамид
- Базофили
- Алтернативно лечение на аденом на хипофизата
Коментари към Белтък в сирената убива микроби и ракови клетки