Белтък в сирената убива микроби и ракови клетки

Белтък в сирената убива микроби и ракови клетки, твърдят учени.
Белтъкът се казва низин и се отделя от лактобактериите при закваската на млякото и зреенето на сирената. Учените са направили заключението си по време на изследване на въздействието на различни вещества в храната върху раковите клетки, които са устойчиви към химиотерапия и други методи за борба със злокачествените тумори.
Низинът е едно от тези вещества. Белтъкът на млечнокиселите бактерии Lactococcus lactis присъства в сирената и почти във всички млечни продукти.
Проведени лабораторни опити върху мишки са показали, че низинът се бори успешно не само с рака, но и с много патогенни бактерии, които са станали неузявими за антибиотиците поради "изкуствения подбор" зад стените на лаборатории и клиники.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГОЛДЪН СТЕМ ПАУЪР саше * 30 ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА
МЕРЦ СПЕЦИАЛ СКИН ЕНЕРДЖИ капсули * 30
КАЛЦИЙ, МАГНЕЗИЙ И ЦИНК капсули * 100 NATURE`S WAY
ПРОМОДАБЪЛ УУД СПЕРМИДИН капсули * 120
АЛОКСИ БАЛСАМ ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 300 мл
ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН X-R SHIELD СПИРУЛИНА, МАТОЧИНА + ГИНКО БИЛОБА капсули * 90
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Натурални средства срещу липоми
- д-р Димитър Панайотов
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- д-р Петко Стефанов Танев
- д-р Кръстинка Василева Кудева
- Сънотворен мак, Опиумен мак, Мак-градински, Питомен мак
- Преднизон
- Лечение с циклофосфамид
- Риноскопия
- Алтернативно лечение на аденом на хипофизата
Коментари към Белтък в сирената убива микроби и ракови клетки