Вишните и оцетът свалят кръвната захар
Много диабетици нямат представа какви рискове крие горещината за тяхното здраве.
Запомнете: температурите от 26 до 32 градуса вече са опасни за страдащите от захарна болест!
Висока температура плюс висока влажност забавят изпаряването на потта, а това може да доведе до безконтролно висока захар.
В разгара на лятото и високите температури медиците предупреждават: особено внимателни трябва да са диабетиците, защото може да се влоши здравословното им състояние.
Експертите подчертават, че болните с диабет имат нарушена способност за изпотяване. А това ги предразполага към заболявания, предизвикани от горещината. Води до бързо обезводняване, както и към безконтролно висока захар в кръвта.
На свой ред статистиката показва връзката между горещото време и увеличения брой диабетици, приети в болница. Открита е и още по-зловеща връзка - между горещото време и внезапната смърт. Проведените анкети показали, че само един от пет болни ще предприеме някакви мерки, докато температурата не стигне 37 градуса. А по принцип температура в диапазона 26-32 градуса вече е опасна за диабетиците.
И още една подробност от проведените анкети. Само половината болни знаели как да определят индекса на топлина - съчетаване на температурата на въздуха и неговата влажност. А високата влажност прави горещината още по-опасна, защото забавя изпаряването на потта. Което всъщност е естествен начин за охлаждане на тялото.
КАК ДА СМЪКНЕМ КРЪВНАТА ЗАХАР
Ако хората в рисковата група за развитие на диабет употребяват оцет, нивото на глюкоза в кръвта им се понижава с цели 34%! А при болните с диабет то се смъква 20%.
В едно скорошно изследване, публикувано в популярно медицинско издание, анализирали резултати на 10 пациенти с диабет втори тип и 11 човека с преддиабет.
Но преди закуска им предлагали по чаша вода, подсладена със захарин, в която добавяли по две супени лъжици ябълков оцет. По думите на проф. Карол Джъстин, диетолог от Аризонския университет, употребата на оцет понижавала нивото на повишената захар в кръвта. И то след като са приемали храна, богата на въглехидрати!
Тайната на оцета се състои в това, че той нарушава усвояването на захарта от богатите на въглехидрати продукти. Киселата подправка блокира ферментите от храносмилателния тракт, които имат значение за усвояването на въглехидратите и нишестето. Всичко това допринася за изхвърлянето на въглехидратите с изпражненията.
Лечебният оцет трябва да съдържа около 5% оцетна киселина. Такива количества оцетна киселина могат да се съдържат и в червеното вино, и в белия оцет.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
СТЕЛКИ ЗА ДИАБЕТНО СТЪПАЛО LEVMIGDAL - SDD1 номер 36
КАКАОВО БЛОКЧЕ КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ТАЙЛОЛ ХОТ ЗА ДИАБЕТИЦИ саше * 12 НОБЕЛ
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ВИТАМИНИ ЗА ДИАБЕТИЦИ таблетки * 30
СТЕЛКИ ЗА ДИАБЕТНО СТЪПАЛО LEVMIGDAL - SDD1 номер 35
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Диета № 9 - при диабет
- Повишена кръвна захар сутрин
- Преддиабет – съвети за правилен контрол на състоянието
- Кръвна захар
- Инсулинова писалка
- КП № 78.1 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕКОМПЕНСИРАН ЗАХАРЕН ДИАБЕТ ПРИ ЛИЦА НАД 18 ГОДИНИ
- Консумацията на стафиди регулира нивата на кръвната захар
- Феномен на зората (Dawn phenomenon)
Коментари към Вишните и оцетът свалят кръвната захар