Всеки ден консумираме бръмбари, които оцветяват храните ни
Разбира се, не очаквайте на етикета на топинга за сладолед да пише за съдържанието на специфичните насекоми. Ако искате да знаете дали в менюто ви насекоми, проверете дали в написаното съдържанието на продукта има информация за наличие на "кармин".
Той е един от най-устойчивите оцветители за храни и напитки. Получава се от изсушени и стрити на прах бръмбари. Други названия на оцветителя са "карминова киселина", "екстракт от кохинил" или просто Е120.
Консумираме от насекомите всеки ден, те са във всичко - сладолед, сладкарски продукти, желета, глазури, плодови млека, безалкохолни и алкохолни напитки, сосове, сокове, кетчуп, различни меса и колбаси, както и морски деликатеси.
Най-големият износител в световен мащаб на кохинил, веществото от изсушени бръмбари, е Перу.
За Framar.bg: Варна Утре - новините от град Варна
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК РЕЛАКС * 20 БЧК
ЧАЙ ЛАЙКА ЦВЯТ 40 гр. ТАЛОДЕРМА
ДАВИНЕС МИНУ СЕРУМ ЗА БОЯДИСАНА КОСА 150 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ ШАМПОАН-ОЦВЕТИТЕЛ КЕРАТИНОВА ТЕРАПИЯ КЕСТЕН N31 40 мл
НовЧАЙ ФИЛТЪР ПРИ СТУД И ЗИМА * 20 БИОПРОГРАМА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН РОЗА ПРИНСИПЕСА С АРОМАТ НА РОЗОВ ЦВЯТ 150 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво разкрива промяната в цвета на менструалната кръв
- Методи за лечение на анорексия
- Цветови тест на Люшер
- Избягване на киселинни храни
- Секреция на стомашен сок
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Хранене през тръба
- Цветно зрение
- Регулация на слюноотделянето
- Загубата на енергия в зряла възраст може да се избегне чрез пълноценни храни в менюто
Коментари към Всеки ден консумираме бръмбари, които оцветяват храните ни