Всеки ден консумираме бръмбари, които оцветяват храните ни

Разбира се, не очаквайте на етикета на топинга за сладолед да пише за съдържанието на специфичните насекоми. Ако искате да знаете дали в менюто ви насекоми, проверете дали в написаното съдържанието на продукта има информация за наличие на "кармин".
Той е един от най-устойчивите оцветители за храни и напитки. Получава се от изсушени и стрити на прах бръмбари. Други названия на оцветителя са "карминова киселина", "екстракт от кохинил" или просто Е120.
Консумираме от насекомите всеки ден, те са във всичко - сладолед, сладкарски продукти, желета, глазури, плодови млека, безалкохолни и алкохолни напитки, сосове, сокове, кетчуп, различни меса и колбаси, както и морски деликатеси.
Най-големият износител в световен мащаб на кохинил, веществото от изсушени бръмбари, е Перу.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво разкрива промяната в цвета на менструалната кръв
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Жена създава "Енциклопедия на цветовете", за да ни помогне да наричаме цветовете с правилните им имена
- Интуитивно хранене – същност и основни принципи
- Цветови тест на Люшер
- Избягване на киселинни храни
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Десет храни и напитки, които забавят стареенето
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
Коментари към Всеки ден консумираме бръмбари, които оцветяват храните ни