Всеки ден консумираме бръмбари, които оцветяват храните ни
Разбира се, не очаквайте на етикета на топинга за сладолед да пише за съдържанието на специфичните насекоми. Ако искате да знаете дали в менюто ви насекоми, проверете дали в написаното съдържанието на продукта има информация за наличие на "кармин".
Той е един от най-устойчивите оцветители за храни и напитки. Получава се от изсушени и стрити на прах бръмбари. Други названия на оцветителя са "карминова киселина", "екстракт от кохинил" или просто Е120.
Консумираме от насекомите всеки ден, те са във всичко - сладолед, сладкарски продукти, желета, глазури, плодови млека, безалкохолни и алкохолни напитки, сосове, сокове, кетчуп, различни меса и колбаси, както и морски деликатеси.
Най-големият износител в световен мащаб на кохинил, веществото от изсушени бръмбари, е Перу.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
РОЗА ЦВЯТ 25 г БИЛКИ КАРМЕН
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН РОЗА ПРИНСИПЕСА С АРОМАТ НА РОЗОВ ЦВЯТ 150 гр.
ПЧЕЛЕН МЕД ОТ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ 500 г RUDIGER FELDT PRODUCTS
ЧАЙ ФИЛТЪР ПЕРФЕКТНА ФОРМА * 20 бр. БИОПРОГРАМА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛАЙКА * 16 бр. БИЛЕК
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ ПРИ ПОДАГРА, РАЗШИРЕНИ ВЕНИ И ХЕМОРОИДИ 120 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- 6 причини защо винаги сте гладни
- Най-добрите храни за диабетици
- Какво разкрива промяната в цвета на менструалната кръв
- Цветови тест на Люшер
- Хранене през тръба
- Какво означават цветовете на плодовете и зеленчуците за нашето здраве
- Методи за лечение на анорексия
- Избягване на киселинни храни
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Как да "храним" слезката (далака)
Коментари към Всеки ден консумираме бръмбари, които оцветяват храните ни