Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Възрастните партньори получават повече удоволствие от секса

Възрастните партньори получават повече удоволствие от секса

Възрастните партньори получават повече удоволствие от секса - изображение

С възрастта секса става по-приятен и качествен, информират учени от Университета в Минесота.

Специалистите поясняват, че възрастните партньори са по-опитни, полагат повече усилия и знаят как да доставят удоволствие на половинката си.

В направена анкета са участвали 6 000 души на възраст между 20 и 89 години. Според анализа се е оказало, че хората на средна възраст придобиват "интимна мъдрост", която успешно се противопоставя на намаленото либидо. Най-щастливи са тези хора, които мислят не за количеството, а за качеството на секса. Опитните партньори полагат повече усилия и старания, за да доставят удоволствие на половинката си.

В напрегнатия и забързан начин на живот хората отделят повече време на работата и по-малко на интимния си партньор. С възрастта се намалява количеството на сексуални отношения, но пък се повишава тяхното качество. Числото на полови контакти между хората в напреднала възраст няма такова значение както в младостта. В изследването по-младите доброволци са коментирали повече количеството секс и партньори, а по-улегналите хора са наблягали на вида и доставеното удоволствие от секса.

Резултатите са показали, че при 40-годишните мъже качеството на секс е по-малко в сравнение с 50-годишните господа, въпреки че вкарват в своя интимен акт еднакви старания. 50-годишните мъже имат повече знания и навици и те по-добре усещат своето тяло и потребности на партньора. Всичко това влияе положително на качеството на секса в зряла възраст.

Снимка: Mirror


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиНормативни актовеОрганизацииСпортСнимкиПсихологияНовиниСоциални грижиХранене при...ЛеченияКлинични пътекиАнкетиИсторияФизиологияТестовеНаправления в медицинатаЗдравни проблемиСпециалистиРецептиАлтернативна медицинаБотаника