Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Гинекологичните прегледи са предпочитани от жените пред тези при зъболекаря

Гинекологичните прегледи са предпочитани от жените пред тези при зъболекаря

Гинекологичните прегледи са предпочитани от жените пред тези при зъболекаря - изображение
Резултатите от ново проучване показват, че жените предпочитат да посещават гинеколог пред зъболекар.

В проучването взели участие 1000 души, а повече от половината от анкетираните (53%) на възраст от 18 до 64 години са готови на публично унижение пред посещението в кабинета на стоматолога. Жените признават, че предпочитат да отидат на гинеколог, отколкото на зъболекар.

Близо 83% споделят, че изпитват страх и тревожност, когато трябва да посетят зъболекаря си.

Заплахата от болезнени кариеси продължава да тегне над населението. Статистиката показва, че 95% от хората родени преди 1970 г. имат проблеми със зъбите. В някои стоматологични кабинети зъболекарите са се превърнали в истински психиатри, които успокояват хората, убеждавайки ги да седнат на стола. Някои дори използват специални техники на дишане, за да направят посещението при зъболекаря по-приятно.

Дали ни харесва, или не - няма особено значение, тъй като и гинекологът, и зъболекарят са необходимост, за да бъдем здрави и да живеем пълноценен живот без болка.

За Framar.bg:

Още по темата:

2.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпециалистиЗаведенияЛюбопитноИсторияНовиниСнимкиНормативни актовеЗдравни съветиАлтернативна медицинаОрганизацииКлинични пътекиАнатомияНаправления в медицинатаМедицински изследванияЛайфстайлСпортПсихологияХранене при...ТестовеФизиологияСоциални грижиАнкетиРецептиДиетиЛеченияБотаникаПроизводители