Начало Здравна медиа Любопитно Психология Глобалното затопляне влияе на психичното здраве

Глобалното затопляне влияе на психичното здраве

Глобалното затопляне влияе на психичното здраве - изображение

Ново проучване предупреждава, че проблемите с психичното здраве ще се увеличават заради нарастването на температурата, провокирано от измененията в климата. Изследователите, направили изследването, установили, че в продължение на 5 години повишаването на средната температура с 1 градус по Целзий е свързано с повече случаи на психични увреждания.

"Ние не знаем защо точно високите температури или повишаването им предизвикват проблеми с психичното здраве", казва водещият автор Ник Обрадович от медийната лаборатория на Масачузетския технологичен институт.

За целите на проучването учените сравнили данните за психичното здраве на близо 2 млн. американци с тези за климата и времето от 2002 до 2012 г. Сред най-уязвимите от покачването на температурите са хората, които имат съществуващи психични заболявания, тези с ниски доходи и жените.

Специалисти коментират, че хората могат да изпитват стрес и отчаяние, когато правителствата и индустрията не реагират с нужното темпо, препоръчано от множество научни оценки.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: medicalxpress.com
Снимка: pixabay.com

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияНовиниЛюбопитноСоциални грижиЛайфстайлБотаникаИсторияЗдравни съветиСнимкиОрганизацииНормативни актовеДиетиИнтервютаКлинични пътекиХранене при...ЛеченияСпециалистиИзследванияАнкетиЗаведенияНаправления в медицинатаАлт. медицинаСпортТестовеОбразование