Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Здравна медия Любопитно Знаете ли, че... Готвенето на висока температура повишава риска от сърдечни проблеми

Готвенето на висока температура повишава риска от сърдечни проблеми

от 04 ное 2016г., обновено на 08 ное 2016г.
Готвенето на висока температура повишава риска от сърдечни проблеми - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Готвенето на висока температура може да увеличи опасността от сърдечносъдови заболявания, предупреждават учени.

Когато храната се загрее над 150 градуса по Целзий, се променя химичната й структура и се появяват токсични съединения, сред които са и трансмастните киселини, които доказано вредят на здравето.

"Тези токсини са значително по-малко при готвене на по-ниска температура, като на пара, например", категорични са учените от университета на Единбург.

Техните препоръки се основават на резултатите от предишни изследвания, правени с цел откриване на ефекта от новообразуваните замърсители върху човешка и животинска тъкан.

Данните от проучванията показват, че печенето и пърженето, които са особено разпространени в Южна Азия, създават високи нива на трансмастни киселини, особено ако мазнината се използва повторно. В същото време в Китай, където сърдечносъдовите заболявания са по-малко, храната предимно се задушава, вари и готви на пара.

Снимка: utilidad.com

Още по темата:
  • 10 стъпки за прочистване от отровите 10 стъпки за прочистване от отровите
  • Как да предотвратим едни от най-опасните натравяния от храни? Как да предотвратим едни от най-опасните натравяния от храни?
  • Как да предпазим черния дроб от токсините? Как да предпазим черния дроб от токсините?
  • Прочистете организма си от токсини с коприва Прочистете организма си от токсини с коприва
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани със СТАТИЯТА

БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
29.00лв.

БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г

ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
340.00лв.

ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107

Безплатна доставка за България!
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
39.00лв.

НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000

АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
23.00лв.

АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.

СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
4.30лв.

СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.

ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.
7.30лв.

ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.

Коментари към Готвенето на висока температура повишава риска от сърдечни проблеми

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Готвенето на висока температура повишава риска от сърдечни проблеми
    www.framar.bg 
    на 18 May 2025 в 17:54
    Коментирайте "Готвенето на висока температура повишава риска от сърдечни проблеми"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Знаете ли, че...
  • Лекарства, увреждащи черния дроб
  • Регулация на слюноотделянето
  • 18 храни, които приличат и помагат на нашите органи
  • Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
  • Индийски бял живовляк, Псилиум
  • Жълт минзухар, Пролетен минзухар, Качутка
  • Избягване на киселинни храни
  • Секреция на стомашен сок
  • Методи за лечение на анорексия
  • Течна диета
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Защо урината ви мирише - 16 възможни причини и здравни проблеми

преди 44 дни, 3 часа и 24 мин.

Защо отслабваме, когато имаме висока кръвна захар и диабет?

преди 110 дни, 1 час и 51 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 2 дни, 5 часа и 58 мин.

Какво представлява прозяването

преди 6 дни, 20 часа и 58 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 6 дни, 21 часа и 10 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 6 дни, 21 часа и 17 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival