Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Гроздето намалява възпалението при артрит

Гроздето намалява възпалението при артрит

Гроздето намалява възпалението при артрит - изображение

Консумирането на грозде може да намали възпалението при артрит, сочи проучване. Артритът е често срещано заболяване, което може да засегне хора от всички възрасти. Неговите симптоми са ставна болка, възпаление, общо усещане за слабост и ограничено движение. До момента няма лечение, но приемането на здравословна балансирана храна и промени в начина на живот могат да помогнат за облекчаване на състоянието.

Плодът е една от най-добрите противовъзпалителни храни и е богат на полифеноли, които са в състояние да въздействат на хроничното възпаление, посочват бразилски учени. „Като естествени съединения, гроздовите флавоноиди и проантоцианидини могат да бъдат насочени към множество пътища за преодоляване на хроничното възпаление и могат да бъдат по-ефективни от синтетичните противовъзпалителни средства“, казва специалистът по хранене д-р Джош Акс.

Фитонутриентите, съдържащи се в гроздето, оказват влияние върху състоянието на човек и помагат за постигането на по-дълъг живот. Веществото ресвератрол, което се намира в люспата на гроздето, намалява риска от ранна смърт.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: express.co
Снимка: livestrong.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаникаЛайфстайлНаучни публикацииВидеоНовиниПсихологияИнтервютаАлтернативна медицинаХранене при...Нормативни актовеОрганизацииКлинични пътекиМедицински изследванияЛеченияИсторияСпециалистиАнкети