Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Гъба Майтаке помага при диабет и хепатит

Гъба Майтаке помага при диабет и хепатит

Гъба Майтаке помага при диабет и хепатит  - изображение

Японската гъбата Майтаке разкрива своите качества през последните години на 20 век. Дотогава се използвала основно в кухнята.

Проучванията са насочени не само върху антитуморните й свойства, но и върху действието й при диабет, хепатит, високо кръвно налягане, висок холестерол, наднормено тегло. Антиспин въздействието й е потвърдено от Националния здравен институт в Япония и САЩ през 1992 година.

Гъбата е много добър източник на витамин D, което подобрява имунната система на клетъчно ниво. Майтаке стимулира дейността на имунокомпетентните клетки и с това подпомага борбата им с раковите клетки.

"Майтаке е гъбата с най-силно действие за подтискане растежа на туморите", разкрива японския лекар Хироаки Нанба, който е изследвал 15 години лечебните й свойства.

"Тя не само подтиска вече растящите тумори, но въздейства и за спиране развитието на вторични, в резултат от метастазиране на туморни клетки в лимфата и/или кръвта", според проучване на Центъра по ракови заболявания Memorial Sloan Kettering, през 2009 г.

Изследванията доказват, че гъбата има изключително добро съпътстващо въздействие при химеотерапия, защото помага за преодоляването на страничните ефекти от нея.

Тя се прилага орално или интраперитонеално. Предлага се под формата на капсули, сух екстракт и течен екстракт. Клинични изследвания доказват, че таблетките от майтаке на прах и D-фракцията от майтаке са безопасни и не са токсични.

Снимка: treeplantation.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаЛеченияАлт. медицинаСнимкиНовиниИнтервютаТестовеПатологияПсихологияДиетиИсторияВидеоХранене при...Здравни проблемиОрганизацииИзследванияФизиологияЛайфстайлКлинични пътекиХрани и ястияАнкетиСпортСпециалистиПроизводители