Да намалим риска от рак с... храна!
Нито една храна не може да предотврати рак, но правилната комбинация от храни, може да помогне значително за намаляване на риска от появата му.
Специалисти препоръчват постигане на баланс от най-малко две трети растителни храни и не повече от една трета животински протеин.
Борба с цвят срещу рак.
Плодовете и зеленчуците са богати на антиканцерогенни вещества. Колкого по-богати са на по-цвят, толкова повече хранителни вещества те съдържат. Тези храни могат да ви помогнат да намалите риска от рак и по втори начин, а именно като поддържате здравословно телесно тегло. Повишеното тегло увеличава риска от множество видове рак, включително на дебелото черво, хранопровода и рак на бъбреците. Яжте разнообразни зеленчуци, особено тъмнозелени, червени и оранжеви зеленчуци.
Фолиева киселина срещу рак.
Фолиевата киселина е важен витамин, който може да помогне за предпазване от рак на дебелото черво, ректума, и гърдата. Можете да го намерите в изобилие в пълнозърнести храни, както и в портокалов сок, пъпеши и ягоди.
Други добри източници на фолиева киселина са аспержи и яйца, боб, слънчогледово семе, спанак или маруля.
Внимавайте с месото.
Хапване на сандвич с месо от време на време няма да ви навреди.
Но намаляване на приема на преработени меса и салами ще ви помогне да намалите риска от колоректален карцином и рак на стомаха.
Доматена битка срещу онкозаболявания.
Някои изследвания свързват консуамцията на домати с намален риск от няколко вида рак, включително рак на простатата. Според специалистите това е благодарение на съдържащия се в доматите ликопен, който им придава червения цвят.
Чаша чай бори рак.
Според някои изследвания зеленият чай забавя или предотвратява развитието на рак на дебелото черво, черния дроб, гърдата и простатата. Той също има подобен ефект в белодробната тъкан и кожата.
Гроздето пречи на рака.
Гроздето и гроздовият сок, особено от лилаво и червено грозде, съдържат ресвератрол - силен антиоксидант с противовъзпалителни свойства. Някои клинични изследвания показват, че гроздето намалява риска от развитие на тумори.
Вода и други течности могат да защитават срещу рак.
Водата не само утолява жаждата, но може да ви предпази от рак на пикочния мехур. Специалистите обясняват това с факта, че водата разрежда потенциални канцерогенни агенти в пикочния мехур. Също така, пиенето на повече течности ви кара да уринирате по-често, което намалява размера на времето, в което тези агенти остават в контакт с лигавицата на пикочния мехур.
Вижте тук кои други храни пазят от рак.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БРАТЯТА ХОТОРН - ДЖЕНИФЪР ЛИН БАРНС - ЕГМОНТ
ТЕРАПИЯТА ГЕРСОН. ДОКАЗАНАТА ХРАНИТЕЛНА ПРОГРАМА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА РАКА И ДРУГИ НЕЛЕЧИМИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - ШАРЛОТ ГЕРСОН, МОРТЪН УОКЪР - ИЗТОК - ЗАПАД
ВИТАЛНИ ГЪБИ капсули * 60 ЕСПАРА
РОВАТЕН капсули * 30
АМИГОС АМИГДАЛИН B17 капсули 100 мг * 60 DR. GREEN
АНТИРАК - Д-Р ДАВИД СЕРВАН - ШРАЙБЕР - ИЗТОК - ЗАПАД
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Сауна: лечебни ефекти, ползи и рискове
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Биопсия на гърда
- Д-р Нина Хаясетдинова
Коментари към Да намалим риска от рак с... храна!