Да намалим риска от рак с... храна! - 2 част
Фактори като стрес, тютюнопушене, алкохол и затлъстяване са сред най-честите за развитието му.
Има някои храни, които доказано намаляват риска от заболяването, затова е добре да включим колкото се може повече от тях в менюто си.
Боб срещу онкозаболяванията.
Фасулът, обичан от мнозина, може да помогне в борбата с онкозаболяванията. Той съдържа мощни фитохимикали, които могат да защитават клетките на организма от щети, които могат да доведат до рак.
Семейството на зелето бори рака.
Кръстоцветните зеленчуци включват броколи, карфиол, зеле, брюкселско зеле, алабаш и други. Тези роднини могат да ви защитят от рак на дебелото черво, гърдата, белия дроб, както и на шийката на матката благодарение на своите витамини и минерали.
Тъмнозелените листни зеленчуци са приятели срещу рак.
Тъмнозелени листни зеленчуци като маруля, цикория и спанак имат изобилие от фибри, фолиева киселина и каротеноиди. Тези хранителни вещества могат да помогнат за защита срещу рак на устната кухина, ларинкса, панкреаса, белите дробове, кожата, и стомаха.
Защита от екзотична подправка.
Куркуминът е основна съставка в куркумата и потенциален боец срещу рак. Лабораторни изследвания показват, че куркуминът може да потисне трансформацията, пролиферацията и инвазията на ракови клетки в много онкозаболявания.
Начинът на готвене също е важен.
Приготвянето на месото може да има значение за риска от рак. Пърженето, особено на много висока температура, образува химикали, които могат да увеличат риска от рак. При варене или готвене на пара се произвеждат по-малко от тези химикали. Когато приготвяте месо, не забравяйте да добавите много защитни зеленчуци.
Сладка подкрепа срещу онкозаболяванията.
Ягодите и малините съдържат фитохимикал, наречен елагова киселина. Този мощен антиоксидант може да действа срещу рака по няколко начина: деактивира някои канцерогенни вещества и забавя на растежа на раковите клетки.
Боровинки за здраве.
Мощните антиоксиданти в боровинките могат да имат голямо значение в подкрепа срещу рака. Антиоксидантите се борят с рака, като избавят тялото от свободните радикали, преди те да могат да увредят клетките.
Кои други храни пазят от рак - вижте тук.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БРАТЯТА ХОТОРН - ДЖЕНИФЪР ЛИН БАРНС - ЕГМОНТ
ТЕРАПИЯТА ГЕРСОН. ДОКАЗАНАТА ХРАНИТЕЛНА ПРОГРАМА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА РАКА И ДРУГИ НЕЛЕЧИМИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - ШАРЛОТ ГЕРСОН, МОРТЪН УОКЪР - ИЗТОК - ЗАПАД
АМИГОС АМИГДАЛИН B17 капсули 100 мг * 60 DR. GREEN
ВИТАЛНИ ГЪБИ капсули * 60 ЕСПАРА
РОВАТЕН капсули * 30
ГАНОДЕРМА RG капсули * 30 DXN
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Сауна: лечебни ефекти, ползи и рискове
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Биопсия на гърда
- Д-р Нина Хаясетдинова
Коментари към Да намалим риска от рак с... храна! - 2 част