Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Две кивита на ден повишават тонуса и психологическата стабилност

Две кивита на ден повишават тонуса и психологическата стабилност

Две кивита на ден повишават тонуса и психологическата стабилност - изображение

Две кивита на ден имат способността да поддържат здравето като повишават тонуса и психологическата стабилност, съобщават учени от Нова Зеландия.

За защита на организма е добре да се консумират по две кивита на ден, особено препоръчително за хората, живущи в неблагоприятни градски условия. Тези изводи са базирани на резултатите на експеримент с участието на 50 доброволци. Учените са разделили участниците на две групи - едните са консумирали по няколко кивита на ден, а другата група – не. Експериментът е продължил месец, след което са направени изследвания за здравето на органите, самочувствието, наличието на възможности за депресивно състояние.

Научните сътрудници са стигнали до извода, че редовната консумация на киви способства за повишаване на енергията и доброто настроение. Доброволците, консумирали плодовете, са показали добро здравословно състояние, висок тонус и работоспособност, както и психологическа стабилност с по-равни, спокойни реакции на външни дразнители.

Според медиците този ефект се е достигнал само с две кивита на ден.

"Това може да се дължи на повишеното ниво на витамин С в плодовете. Именно този витамин влияе на скоростта на обмяната на процесите в организма. Той придава допълнителна сила и енергия", коментират учените от Нова Зеландия.

Изследването е публикувано е Journal of Nutritional Science.

Снимка: saude.rn.gov.br

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноЛайфстайлДиетиБотаникаСнимкиСпортАлтернативна медицинаХранене при...НовиниЛечения